Dungen @ Inkonst i Malmö 101210.

Då kom man hem från Dungens spelning för en liten stund sedan, Och det första jag gjorde redan när jag satte mej i bilen var att lyssna vidare på deras musik, och nu på datorn =)

Så hur var det idag? Grymt givetvis, But ill walk you thru it.

Så vi börjar med kön utanför; lite kallt givetvis men det gick relativt snabbt, Både folk med biljetter och dom utan stod i samma kö.

Trevlig vakt.

Kommer in, Nice musik, Passande, Många gånger inför en konsert så spelas det nån helt annan slags musik!, Förstår inte alls varför, Men denna gången var det precis passande musik att värma upp med.

Jag var framme och frågade DJ´n vad det var han spelade, Och det var Jerry Garcia.. Ett namn jag känner igen, men får kolla upp i natt.

Ganska liten lokal, Lite mindre än KB, Och här måste jag bara säga igen, jag förstår inte alls hur detta band som är så stora i USA kan vara så relativt okända i Sverige…

Så jag smög mej in i  lokalen.. Kände mej lite malplacerad, Ensam som jag var, Men stod nog inte ut allt för mycket även om jag inte alls kände att jag passade in i den publiken.

Och efter ett tag så stod jag omedvetet och gungade lite mysigt med resten av flummisarna (Inte för att jag är det då alltså)

Bra med en bord där man kunde köpa tröjor och skivor. Och MYCKET bra att det stod kannor med vatten och muggar framme på baren, Så att vi som inte dricker öl osv slipper stå och köa i 20 min för att få ett glas vatten.

Och precis som jag själv hade smygit in så gjorde bandet likaså strax efter avsatt tid.

Och dom ger sej på och börjar spela direkt.

Min första tanke var att det var riktigt skönt att få gå på en konsert med bra ljud, Allt för ofta så förstörs konserterna pga den dåliga ljudkvaliten.

Andra tanken var varför dom stökigaste människorna alltid ska envisas med att stå längst fram, Istället för där bak där det finns plats. Där var flera stirriga spasma liknande killar som försökte med nån wannabee moshpit, Som jag VET inte kollade upp på scenen en enda gång.

Men åter till Musiken, Trots det bra ljudet så valde jag att stoppa in mina öronproppar som jag hade tagit med mej, Lite synd kanske men eftersom jag haft migrän hela dagen så var det en smart ide´.

Grabbarna såg verkligen ut att trivas på scen.

Det var två år sedan som jag såg dom uppträda för första gången, Och har tyvärr inte sett dom sen dess.
Och det märks att mycket har hänt sen dess, Dom har turnerat jättemycket i USA, Blivit stora som fan (där iallafall) Och det märks.

Inte alls på ett negativt sätt, Inte det minsta, Utan dom har blivit mer bekväma och varma i kläderna än sist jag såg dom.Skulle även vilja säga att dom har blivit lite mer vårdade.

Och trots att dom turnerat så mycket så var dom inte det minsta trötta på att spela sina låtar ännu en gång, verkligen inte. Dom trivdes, Dom hade kul, Och dom verkade bara få mer och mer energi för varje låt som dom spelade!

Riktigt grymt!

Och jag tyckte att denna lila lokalen passade helt perfekt, Att vi alla stod så nära scenen gjorde att spelningen känsligt väldigt personlig, Även den energin dom gav ifrån sej gjorde att man kände sej hemma liksom.

Det är PRECIS såhär en konsert ska vara!
Och det var nästan så att jag tänkte att ljudet var så bra, Och aukustiken i rummet att dom hade egentligen ens ens behövt ha högtalare, Nu går kanske inte sån här musik att spela unplugged, Men det var just sån känsla man hade.

Vilket band detta är alltså.. Vilka grabbar.

Och vilket musikgeni grundaren till bandet Gustav är!

Han har verkligen många strängar på sin gura.

Han spelade ett nytt instrument till varje ny låt! Och vilken låtskrivare!

Och Reine med elgitarren, Vilken kille! Precis som Jimi Hendrix så kan han sjunga med sin gitarr, Och jag överdriver inte.
Där var ett ögonblick där han EXAKT lät som en bakgrundssångare till Gustav, Alltså med sin gitarr!, Det lär som ett ekoljud utav Gustavs röst.. helt otroligt, Då tänkte jag bara ”Gör det igen!!”

Likaså den duktiga trummisen och den väldigt livliga basisten.

Ja ett mycket bra och underskattat band helt enkelt.

Så vad säger man, en helt perfekt spelning.
Som vanligt inför och efter en konsert så tänker man oftast på vilka låtar dom INTE spelade.
Men här var det verkligen inte så, Tvärtom, Här tänkte man mer ”Oj den med? Och den med!”

Under den 1.5 timme dom spelade så fick dom nog med allt.

Och det märks att det var längesen jag var på konsert, Mina ben och fötter sa ifrån väldigt tidigt. Men trots detta så tyckte jag att jag hade kunnat stå där och höra dom spela ytterligare en timme!

Så efter spelningen gick jag och köpte men en ljusblå Dungen T-Shirt, Och fortsatte lyssna på mina Dungen skivor redan i bilen som sagt.

Så vad säger ni Dungen, Dags o släppa en Live skiva?

Tack för ikväll grabbar.

(Visited 31 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x