Fartglada svenskar.


Nu är jag inte nått stort fan utav Ferrari, Förutom just 599 GTO/XX.

Så då får man ju vara lite stolt över att vi kommer ha 3st Ferrari 599 XX i lilla Sverige.

Den svenska Ferrari- och Maserati-importören Autoropa tillkännager stolt att man har sålt och levererat tre exemplar av den exklusiva superbilen Ferrari 599 XX. Antalet gör Autoropa till den mest framgångsrika återförsäljaren av utpräglade banträffsleksaker från Ferrari.
2004 levererade Autoropa ett exemplar av superbilen Enzo. 2006 sålde de en av endast 33 tillverkade Ferrari FXX.
Nu tillkännager den svenska Ferrari- och Maserati-importören att de även sålt tre 599 XX. Det gör dem till en återförsäljare som sålt flest exemplar av Ferraris hyperxklusiva leksaker, utvecklade enbart för körning på avlysta områden, som racerbanor.
– 2007 fick vi äran att leverera en Formel 1-bil, Michael Schumachers F2005, och i år säljer vi alltså tre nya 599 XX och ännu en F1-bil. Det innebär att Sverige och Norge har 10 procent av XX-marknaden, säger Martin Nelson, försäljningschef Autoropa.
– Vi arbetar hårt för att förverkliga våra kunders mest extrema drömmar, säger Filip Larsson, vd Autoropa.
– Sedan flera år har vi ett långtgående och nära samarbete med Corse Clienti, Ferraris avdelning för premiumkunder som älskar racing. Den relationen har givit oss möjlighet att erbjuda våra trognaste kunder dessa unika läckerbitar.

599 XX kostar 1,1 miljoner Euro (ex. moms) och är en track day-version av Ferrari 599 GTB Fiorano.
Bilen har en frontmonterad V12-motor med 730 hästkrafter och vidareutvecklad aerodynamik som genererar 630 kilo downforce i 300 km/h.
599 XX utmärkte sig senast den 23:e april i år när Ferraris testförare Raffaele de Simone sprängde 7-minutersgränsen på Nürburgrings legendariska Nordslinga med varvtiden 6.58,16.
XX-modellen tillverkas i endast 29 exemplar.
Första tillfället för allmänheten att se dessa superexotiska bilar i full frihet blir under Ferrari Maserati Racing Days på Ring Knutstorp i Skåne i augusti i år.


Läs mer om Ferrari och dom olika 599 modellerna här.

(Visited 58 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x