Den Sista Merceds-McLaren SLR?


Superbilen från Mercedes och McLaren har gjort sitt

Monstret som Mercedes skapade tillsammans med McLaren kom 2004. Nu läggs produktionen ner, efter cirka 2000 tillverkade exemplar.I alla dess versioner.

SLR är inspirerad av 1955-års Mercedes-Benz 300 SLR som var med och tävlade i samma års upplaga av Mille Miglia. Den första bilen i modern tappning kom alltså 2004, hette SLR Coupé och hade en kompressormatad V8:a på 5,5 liter och 626 hästar. Därefter kom det en cabrioletversion med samma siffror.

Conceptbilen Vision SLR såg vi redan 1999

Detta var ett år då vi fick riktigt många Supersportbilar på vägarna.

En sak som jag känner är väldigt underskattat med SLR är att den har nästan exakt samma prestandasiffror/bantider som en Porsche Carrera GT.
Och då ska ni tänka på att Carreran är en bil som egentligen togs fram enbart för att köra Le Mans men dom hann inte, och beslutade sej sedan för att göra den gatvänlig,
I en SLR så har du fortfarande nästan all lyx som du har i en SL.

2006 introducerades SLR McLaren 722 Edition, där 722 står för startnumret som Stirling Moss och hans andreförare Denis Jenkinson hade på Mille Miglia 1955. 722 refererade till starttiden de hade, alltså 07:22. 650 istället för 626 hästar och en toppfart på hela 337 km/h, vilket var 3 km/h snabbare än tidigare versioner. Bilen fick omarbetad fjädring med styvare dämpare och en sänkning på 10 millimeter. Större bromsar och en diffusor bak monterades också. På utsidan klibbades bilen med 722-märken överallt och fick något annorlunda bak -och framlampor.

2007 kom roadstern som hade som mål att konkurrera med bilar som Pagani Zonda F Roadster. Samma år kom även en nedbantad raceversionen kallad 722 GT med 680 hästar, baserad på SLR 722.

Första januari i år kom SLR Roadster 722 S, en begränsad upplaga på bara 150 bilar. 0-100 km/h på 3,7 sekunder och med en toppfart på 335 km/h.

Grädden på moset är SLR Stirling Moss som började byggas i maj i år, direkt efter avslutandet av SLR Roadster. Hyllningen till rallyföraren saknar både tak och vindruta och är väl den bilen som till utseendet mest liknar Stirlings 300 från 1955. Endast 75 bilar kommer att byggas och alla förväntas vara färdigställda innan årets slut. Bilen kommer enbart att säljas till befintliga SLR-ägare.
Bilder och info om den

Mercedes satsar nu sitt krut på SLS AMG medan McLaren, som ni alla vet, kommer med sin MP4-12C

men jag tror inte Mercedes kommer låta oss vänta allt för länge på nästa supersportbil.

Mer info

(Visited 149 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x