Top 15 Watches UNDER 5K!

** Well… Där är en hel del av de klockor som han listar som kostar mer än 50 000 kr här i Sverige.

Men de märken han nämner tycker jag generellt är vettiga ”steget under lyx” klockor.

Även om det känns fel att kalla en 50 000 kronors klocka för icke lyx, men ni förstår nog hur jag tänker.

 

** Breitling har blivit väldigt populärt igen, men av samma anledning som de tidigare gångerna enligt mig.

De som inte har råd med en Rolex köper en Omega.

De som inte har råd med en Omega köper en Breitling.

Och så har det varit i flera omgångar i ett par generationer.

Sen har vi såklart olika smaker och olika stycken av märken, vissa ser Omega som mycket mer vardagsvänligt än Rolex av flera anledningar t.e.x.

Men försök inte lura i mig att om du tar 10 personer, låt säga 20, du ger dem 3 alternativ, Breitling, Omega, Rolex, du förklarar de olika priserna på klockorna, både nypris, resellpris och begagnatpris, och sen får de välja en av klockorna, som de får gratis, helt utan förpliktelser, och det är helt upp till dem om de ska behålla den, använda den eller inte eller sälja den direkt.

Hur många av dessa 10/20/100! hade valt någon annan klocka än Rolexen?

Precis…

 

** Jag säger ju ofta att Oris säljer väldigt prisvärda klockor, framförallt deras dykarklockor, men även deras övriga modeller.

Och sen är där ett par steg mellan Oris och TAG Heuer vill jag tycka, men…. När alla andra höjer sina priser, och TAG Heuer släpper snyggare och snyggare klockor…. Då gör de andra att TAG Heuer blir mer och mer prisvärda.

 

** Jag har inget alls emot Cartier, så jag vill verkligen inte alls låta negativ om deras klockor, men jag förstår verkligen inte alls varför de nu plötsligt är så hypade…

Jag är insatt i klockvärlden, jag kollar på videos och nyheter dagligen, och jag har verkligen ingen aning om varför Cartier är så ”speciellt” just nu..

 

** Tudor ÄR klockorna för dem som inte har råd med en Rolex! Så enkelt är det!

Och ja de har flera snygga modeller och vissa väldigt snygga till och med.

Men.. Har de förbättrat sina urverk sedan deras comeback?

Vid deras comeback som var nu för 10+ (kanske 15+?) år sedan så officiellt accepterade de pinsamt många sekunder fel per dygn…

Det låter inte mycket, att en klocka går låt säga 14 sekunder fel på ett dygn, men klockor som ägs av Rolex, som borde ha tillgång till deras kunskap om urverk, kanske till och med rakt av kan använda gamla Rolex urverk, där ett urverk får visa max 2 sekunder fel på ett dygn.

På en månad så är det 1 minut fel (i värsta fall) vs godkända 7-10 minuter fel..

Är du 1 minut sen till ditt möte och bär en Rolex på dig så är det nog okej.

Kommer du 10 minuter sen med en ”wannabe-Rolex” på dig så är du absolut inte cool.

MEN! De har kanske bättrat sig, jag vet inte, jag har inte hört något om det mer än att det är miljontals människor där ute som verkligen försöker intala sig själva att de är helt okej med att betala gamla Rolex-priser för en Tudor för att de vill ha en Tudor, och inte alls för att de ångrar att de inte köpte en Rolex när de kunde göra det för samma pris, utan väntetider.

 

 

(Visited 15 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
John A

Nä, Cartier är ett mysterium verkligen. Tudor jämför jag på med Tag Heuer, kanske snäppet under Breitling. Min favorit av ”nya” Tdor är Pelagos LHD. Många av deras klockor har inhouse verk, men att jämföra med Rolex är som att jämföra en Corolla med Lexus.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x