Dagens Notiser : Ont i höften

Jag har nog gett cred till Dr Per Bosemark innan men det är han absolut värd igen.

Jag har ju nu i snart 1 år gnällt över att jag har väldigt ont i höften främst, och då vill jag verkligen säga att jag INTE gnäller annars och har en massa annat som ger mig kraftiga smärtor, så OM jag klagar över något så finns det verkligen en anledning till det.

Så smärta i höften har jag alltså gnällt över sedan jag vaknade upp och de har skyllt på lite allt möjligt under detta år, ja det var en väldigt kraftig skada, ja jag har legat lång, precis börjat sitta, precis börjat gå, bla bla bla, en massa ursäkter istället för att bara undersöka mig.

Men sedan jag kände mig okej nog för att skriva ut mig själv ifrån sjukhuset och hemifrån kämpa med att få rätt vård så har jag äntligen fått mig två (likadana??) röntgen.

Och idag fick jag då träffa Ortopeden som opererade mitt ben igen, senast jag träffade honom var nog ett halvår sedan och då sa han att benet var felmonterat och att det kanske behövdes opereras om.

Sedan dess så har jag tvingat fram ett nytt ”normalt” läge när jag går och står, så det är nog bara jag som ser att det är cirka 10-20 grader fel.

Men idag så säger Dr Bosemark att han tror att det är minst 35 grader fel… Och att det då absolut ska opereras om.

För att få rätt svar på detta så behövs en MR röntgen, vilket verkligen inte är lätt med tanke på all metall i kroppen, speciellt i benet, och det ändrar även inställningen på min Shunt / ventil i hjärnan…

Så ja, en sådan röntgen väntar man gärna med i mitt fall, men nu är det dags.

Så ja mycket troligt blir det en sådan operation där de kapar benet på nytt, drar ut järnpinnen, borrar nya hål för nya skruvar och trycker in en ny järnpinne, så ja en stor operation.

Han berättade och ritade för att visa mycket grundligt och tydligt en sådan operation går till, vilket jag uppskattar jättemycket och tycker är jättebra! Iallafall för en person som jag som vill ha svar på allting.

Vissa saker som han förklarade, t.e.x att man börjar med att sätta in ”markerings skruvar” i benet för att se vad som är rakt jämfört med golvet och för att se när man har vridit rätt dessa 35 grader (gissning nu bara), det trodde jag verkligen att i dessa tider skulle kunna ställas in med hjälp av digital teknik… Men inte det.

Nu hoppas jag att denna operationen kommer att göras i vintern när man ändå bara är hemma, men eftersom vi har brist på narkosläkare och det är långa väntetider på allt så tror jag inte att det blir av så snabbt…

Nu ska jag ta en paus på 1.5 timme och sen till ögonmottagningen för att tjata mig till en 3e operation och fråga varför de väldigt konstiga och oförklarliga felet efter operation 1 blev ÄNNU värre efter operation 2…

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 4 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x