Dagens Notiser : Hur bra är Apple Watch på att spåra din sömn?

Ja om inte min Apple Watch hade blivit stulen så hade jag inte köpt en ny, så enkelt är det, men det jag mest såg fram emot med att köpa en ny Apple Watch var den bättre batteritiden så att jag kunde sova med klockan på mig och få statistik över min sömn med, statistiknörd som man är.

Och den nya Apple Watch 8 har dessutom en ny funktion vid sömn där den mäter din kroppstemp, och jag antar att det egentligen är din hud-temp.

MEN!
Den har helt helt fel.
Trots att jag ligger i min säng och pillar på telefonen så tror den att jag sover, antagligen enbart för att min telefon går i ”sov/stör-ej” läget 01:00 och är där till jag stänger av det vid cirka 12:00.

Jag ligger i min säng till och från i säkert 8 timmar, är uppe och rör mig på mig minst varannan timme, och sover alltså sammanlagt 2 timmar bara, tyvärr.

Såhär tolkar min telefon det, med hjälp av Apple Watch.

Helt helt fel..
Ja jag kan hålla med om att jag bara sovit 31 minuter, men resten…

Och ja jag kan förstå lite eftersom jag kanske har låg puls när jag ligger i sängen och typ försöker sova, och ja jag HAR haft väldigt låg vilopuls, som en elitidrottare, men det har tyvärr också ändrats efter alla nya skador.

Så ja, pulsen allmänt och vilopulsen är mycket högre än normalt sedan skadorna.
Varför vet jag inte.

Förr så var min vilopuls i vaket tillstånd på cirka de där 40, nu tror Apple att jag sover med en puls på 93..

 

Och såhär har det sett ut sedan jag köpte min nya Apple Watch.

Kollar jag sen då istället en annan app som inte är skapad av Apple, som enbart går efter de tider jag INTE pillar på telefonen, vilket är lite jobbigt då den tror att jag sover trots att jag är på sjukhuset, massage osv (ja jag har manuellt knappat in alla platser och vad jag gör där).
Så så fort jag inte pillar på telefonen så tror den att jag sover.

Så enligt den så sov jag dessa stunder samma ”natt”.

Och det där med att mäta hud-tempen, då kräver Apple Watch att du haft på dig klockan 5 nätter, jag har haft klockan på mig varje natt i en månad….

(Visited 15 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x