Dagens Boktips : Dilla Time: The Life And Afterlife Of J Dilla, The Hip-Hop Producer Who Reinvented Rhythm

Det var nog många år sedan jag hade ett boktips här i bloggen, och det senaste boktipset handlade nog också om J Dilla, en bok som jag givetvis köpte men som jag inte har läst ännu, och jag är väldigt tveksam om jag kommer att läsa denna boken, men det verkar rätt cool, så ja jag har redan förbeställt den.

Dan Charnas som under många år jobbade ihop med J Dilla har intervjuat över 150 nära och kära till J Dilla för att skriva denna 400 sidor långa bok.

Equal parts biography, musicology, and cultural history, Dilla Time chronicles the life and legacy of J Dilla, a musical genius who transformed the sound of popular music for the twenty-first century by pioneering a new musical time-feel, an accomplishment on par with the achievements of Louis Armstrong and James Brown. Dilla, with only his drum machine, transformed the way traditional musicians play.

 

Vad jag tycker är väldigt häftigt och det som kanske gör att jag ändå kommer att ta mig orken till att läsa boken, är att boken har ett soundtrack, mer eller mindre.

Här är en lista med vilka låtar du ska lyssna på och när medans du läser boken, låtarna han skriver om osv.

https://dillati.me/listening-guide/

Det får mig att direkt känna att de beats som jag tycker mest om, de finns inte på Spotify och Youtube, så det är de mest kända låtarna som han kommer att ta med, men det är supercoolt ändå

Detta gör boken MYCKET mer intressant för mig även om jag är ett fanatisk fan av J Dilla och hade köpt boken oavsett.

Vill ni förbeställa/köpa boken så kan ni göra det här

https://www.amazon.se/dp/0374139946/ref=cm_sw_em_r_mt_dp_MSSDBX0TXTS6TGC8V0Y0?_encoding=UTF8&psc=1

 

(Visited 34 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x