Testat : Neato Robotics Botvac D10 Robotdammsugare

Jag har gjort en video där jag förklarar hur missnöjd jag är

Men jag gav den fler chanser ändå.
Nu har det gått cirka två veckor och jag är bara ännu mer irriterad över denna ”smarta” dammsugare nu.

** Den var svår att installera, den påstod att den inte hittade mitt WiFi trots att mitt WiFi hittade den.

** Den enda ”sensor” den har är att den flyttar sig lite åt vänster om den kör emot något som får den främre ”stötfångaren” att klicka till.
Detta gör att den kommer att köra över allt annat som är lägre än 1+ cm, så den försöker t.e.x hela tiden ta sig över mina barstolar tills den insett att den inte kommer någonstans eller tills den hänger i luften mer eller mindre.

** Du kan ABSOLUT INTE ha några som helst kablar på marken för att den kommer att SKALA kablarna tills metallen syns!
Detta gör dammsugaren till bokstavligen LIVSFARLIG!

** Min poäng med denna dammsugare var att den skulle dammsuga under dagtid då jag inte är hemma, men kortfattat så klarar den sig inte utan en barnvakt som hela tiden rättar den om vart den ska gå och inte gå.

** Den är rätt högljudd i alla lägen.

** Det enda positiva är att den är rätt kraftfull med sitt sugande.

** Ibland så fastnar den helt utan anledning, den kan gång på gång köra fram och tillbaka på samma plats, som kan t.e.x vara en helt plan vägg, men den vägrar inse att den ska testa något nytt.

** Jag har aldrig sett den använda sin D form rätt, dvs jag har aldrig sett den gå rakt mot en vägg, utan det är bara att den går åt höger hela tiden.

** En dag kom jag hem och då bara körde den runt lägenheten utan att dammsuga..

** Trots att jag har ställt in den att alltid dammsuga med högsta styrka så går in tillbaka till ”Economy” läget hela tiden.

** Jag har satt ut ”No-go” zoner för att den inte ska fortsätta förstöra mina köksstolar och kablar, men den reagerar inte ALLS på detta! Den fortsätter att gå till dessa zoner och fastna där.

** Det har nog gått två veckor nu, och den har fortfarande inte lärt sig hur min lägenhet ser ut.

** Det stör mig så enormt mycket att den bara kör åt höger hela tiden, jag menar, vid denna tiden så borde den absolut ha lärt sig hur min lägenhet ser ut och då ta yta för yta, men nej, det följer bara ett högerspår hela tiden.

** En dammsugare i denna prisklassen (9 990 kronor!) borde verkligen vara smartare, både ha en sensor om vad som händer framför och en sensor som förstår att den borde backa när den lyfts för högt, den försöker ta sig upp över allt som står på golvet, mina stolar som sagt, min andra dammsugare som står på golvet osv.

** Idag har jag varit hemma hela dagen för en gångs skull, och då slog det mig ”Borde inte den ha dammsugit vid denna tiden?”, då kollar jag appen och dammsugaren står som Offline, jag kollar på damsugaren och den lyser i alla möjliga färger, jag trycker på allt och inget händer, håller inne knappar, går igenom allt i appen osv osv.
Enda alternativet är att radera dammsugaren från appen och börja om på nytt.

** Jag har raderat de två första kartorna som den gjorde av min lägenhet, dels för att jag inte alls förstod varför den hade skapat två och sen då för att jag tyckte att de var dåliga och att den skulle göra ett bättre jobb om den fick börja om på nytt.

Idag så har den istället 3 egna skapade kartor och ingen av är bra.

** Den första kartan var nog bäst, för att där hade den iallafall tagit med mitt sovrum rätt, sen därefter så har det bara blivit sämre och sämre.

** Just nu så är dammsugaren igång och jobbar, i Economy läget som vanligt, och appen säger att dammsugaren är Offline, igen.

** VARJE gång så fastnar den vid mina köksstolar trots att jag tydligen har skapat zoner att den inte ska gå där!

** Tyvärr så är denna dammsugaren värdelös för mig, försvårar min vardag, gör mig bara irriterad och jag behöver vara barnvakt till den hela tiden!
Detta var raka motsatsen till vad jag behövde.

** På fullaste allvar, det enda denna ”smarta” Robotdammsugare duger till är en helt tom och fyrkantig lagerlokal.
Om du har något överhuvudtaget som står på golvet, om du har trånga utrymmen, om du har kablar som ligger på golvet, om du har mattor med fransar osv så ska du absolut INTE ha denna dammsugare.

(Visited 59 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
AE!

Har själv en Roborock S7, tycker den är sjukt grym, dammsuger bra och kan moppa också (aldrig provat dock) kommer över dom flesta hinder och bra med sensorer. Aldrig strulat med wifi eller liknande. Har no go zone och kartorna blir väldigt bra. (Dina ser ju ut som vad jag vet vad) 😆 Det är med kablar lär man nog aldrig komma ifrån tyvärr, men min äter inte kablar till lunch. 🙃

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x