Fem saker att göra en regnig dag

Sommaren och den efterlängtade ledigheten är äntligen här. Sommaren är lång och det är inte bara bra väder som lovas. Eftersom sommarmånaderna ofta kommer med både sol och regn är det bra att ha garderat sig för de regniga dagarna och redan ha planer för vad man ska göra när de inträffar. Då slipper man sitta och stirra ut genom fönstret och hänga läpp för att man inte kan vara ute och njuta i solen, utan man kan istället vara produktiv inomhus. 

 

1.Kolla på film 

Man får inte glömma att regniga dagar är den perfekta dagen för vila. Man har under året slitit och arbetat för att kunna få vara lite ledig under sommaren och det finns egentligen inget som passar bättre än att kolla igenom de filmerna man inte hunnit se. Ett tips är att scrolla igenom IMDB:s topplista och se om man hittar något man gillar. Att köpa popcorn och bara mysa hemma kan vara det bästa att göra en sådan dag. 

 

2.Lära sig något nytt

Ett annat tips att göra en regnig dag är att lära sig något nytt. Hur häftigt är det inte att efter sommarlovet komma tillbaka och briljera för kollegorna eller klasskompisarna att man nu kan spela gitarr eller prata ett helt nytt språk! Ta vara på tiden och sitt inte och scrolla igenom instagram, kolla den där Youtube-videon om hur man spelar de ackorden på gitarren eller gå in på duolingo och få hjärnan att arbeta. Resultatet kommer vara värt det. 

 

3.Spela

Världens roligaste aktivitet en regnig dag kan vara att bjuda över kompisar eller spela sällskapsspel med familjen. Det finns mängder med roliga spel att spela och de går att köpa på stan eller beställa hem. Om man bor själv kan det vara kul att kolla in spelen som finns här. Ibland är det inte mycket som krävs för att man ska bli underhållen en stund och varför inte kika på vilket utbud det finns hos sidorna online? Ibland är det för att döda tid och ibland för att få hjärnan att arbeta lite.  

 

4.Städa

På sommarledigheten är man ofta i väg och reser eller är ute och gör saker vilket gör att man saknar tid att hålla i ordning där hemma. När en regnig dag inträffar får man världens möjlighet att vara hemma och faktiskt göra den där storstädningen man pratat om hela året att man velat göra. Passa på att skrubba rent runt listerna, gå igenom gamla kläder och damma av vinden. I slutändan kommer man känna sig nöjd och må bra för att man äntligen fått ordning på sitt hem. 

 

5.Meditera och reflektera

Under året händer det ofta många saker och man får hela tiden nya intryck. I den stressiga vardagen har man oftast inte tid att sätta sig ner eller slappna av och reflektera. Är man stressad av sig kan meditation vara ett fantastiskt alternativ för att få hjärnan att slappna av och lära sig att släppa oväsentliga ting. Det ger sinnet ro och man lär sig tackla motgångar och man hinner reflektera och förstå sin omvärld. 

 

(Visited 16 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x