Dagens Notiser

** Den senaste tiden har jag köpt 6 st klockor, varav 3 st är guldklockor.
Och där är stålklockan dyrast av dem alla.

** Det senaste kvartalet så har jag köpt en handfull bilar också, sportbilar allihop, och där är en Toyota dyrast av dem..

Useless or Not? 3 Watch Features | Watchfinder & Co.

** Jag tycker ju om kronografer för utseendet skull, men det har nog bara hänt ett fåtal gånger att jag verkligen har använt tidtagningsfunktionen.

http://sirpierresgodispase.blogspot.com/2011/11/vad-ar-en-kronograf.html

 

** Men där emot så skulle jag vilja ha en Panerai med Rattrapante funktion, för att de få gånger som jag vill ta tiden på något, så vill jag kunna ta tiden på 2 bilar samtidigt, eller skriva ner varv efter varv i lugn och ro medans klockan fortsätter att ta tiden på nästa varv.


** Datum tycker jag nästan är ett måste, även om det förstör utseendet på vissa klockor, t.e.x en Panerai 1950.
Men utan datum på en Rolex Submariner, ser bara snålt ut.

** Sekundvisare är överskattat.

** Jag har haft ett fickur och ett armbandsur med Minute repeater/alarm (en fysisk klocka som ringer i klockan).
Och de få gånger jag visade fickuret för någon så visade jag denna funktionen, men på min Jaeger-LeCoultre klocka så användes den funktionen aldrig.
I den klockan så var det ingen Minute repeater om man ska vara ordagrann, utan du ställer ett larm som på en väckarklocka.

 

* Det var synd att den klockan var så klen i storlek, annars så tycker jag att den är snygg, lagom stilig, lagom diskret.

** Eftersom en vanlig “vattentät” klocka inte tål särskilt mycket, så tycker jag absolut att man ska ha en dykarklocka om du vill kunna bära klockan utan att behöva tänka på att ta om den om du ska bada, tvätta händerna, tvätta bilen (ta av klockan då eller bär en G-Shock) osv osv.

** Tidtagningsfunktionen på en Rolex Yacht-Master II är totalt meningslös till någon som inte tävlar med segelbåtar.

Dagens Notiser

** Varför har folk så extremt svårt för att svara Ja eller Nej på en enkel fråga som man bara borde kunna svara Ja eller Nej på?