Kommande Konsert : GZA/The Genius (Wu-Tang Clan)

UPDATE!

GZA kommer till Malmö också!!

https://www.facebook.com/events/2247594248792861/

Den 7 Mars på KB i Malmö är det som gäller.

 

*** BILJETTER UTE NU ***

GZA (Wu-Tang Clan) gör sin första efterlängtade solokonsert i Malmö! Torsdagen den 7 mars ställer han sig på KB’s legendariska scen uppbackad av DJ Symphony för att riva av material från sitt kultförklarade album “Liquid Swords” (1995) samt smakprov från sitt nya album ”Dark Matter” som förväntas släppas i början av 2019. Vi kan även självklart räkna med att få höra Wu-Tang-klassiker och annat solomaterial.

“Liquid Swords” producerades helt och hållet av Wu-Tang-generalen RZA som är erkänd som en av världens absolut bästa hiphop-producenter, skivan gästades även av samtliga övriga Wu-medlemmar på micken. Albumet anses av många vara den bästa soloplatta som släppts från en medlem i Wu-Tang-kollektivet och det var även på denna skiva som GZA rättfärdigade sitt rykte som den vassaste lyricisten i hela klanen.

Redan under 80-talet hade GZA en grupp tillsammans med sina kusiner Ol’Dirty Bastard & RZA som hette All In Together Now. Det var dock inte förrän 1992 som RZA grundade Wu-Tang. Gruppen började spela in sitt första album och släppte året därpå det monumentala debutalbumet “Enter The Wu-Tang (36 Chambers)”.

GZA’s nya album ”Dark Matter” blir hans sjunde soloalbum, där han har bl.a. valt att arbeta tillsammans med den legendariska producenten Hank Shocklee, känd från sina tidigare insatser i producentteamet The Bomb Squad som bl.a. producerade det mesta åt Public Enemy och även majoriteten av Ice Cubes kritikerrosade debut album ”Amerikkkas Most Wanted”.

Under det senaste decenniet har GZA även börjat föreläsa på universitet såsom Harvard, men även på gymnasieskolor i sin egen hemstad New York för att inspirera elever och få dem att intressera sig mer för naturvetenskapliga och tekniska utbildningar. GZA är även aktuell med en ny tv-serie på Netflix som heter Liquid Science (https://www.netflix.com/se-en/title/80234004). I serien reser GZA jorden runt och träffar olika forskare och tar reda på hur modern vetenskap har förändrat våra liv.

Vi ser fram emot en legendarisk och tung afton i regi av geniet GZA! Varmt välkomna!

Support: DJ EGO
Åldersgräns: 18 år
Dörrar: 19.00 | På scen: 20.00
Presenteras av Scratch & KB

 

Köp biljetter här. 

 

***********************************

När det kommer till min “Top 5” lista, så vill jag ju gärna välja 5 eller mer från Wu-Tang Clan.
Och ska man göra som vissa andra som inte räknar med 2Pac och Biggie för att se anses som de bästa, så får jag räkna bort hela Wu-Tang Clan.

Men… Som MC, smart, ordvitsig MC, så MÅSTE GZA vara med på den listan…
GZA
MF DOOM
KRS ONE
Method Man & Redman (De får dela en plats)
Mos Def

Det är min lista över “Smarta” rappare..
Det är synd att Jay Electronica blev åsidosatt av flera bolag, och är idag nästan helt tyst och bortglömd..

Men vilket som.

GZA är unik, GZA är en ikon, GZA är en av de bästa någonsin.

Så GIVETVIS ska man se honom live när man kan!

Den 8 Mars kommer han till Köpenhamn! – SLUTSÅLT

https://www.facebook.com/events/322477885150538/

Mer info på Facebook 

 

(Visited 91 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.