Dagens Hater

Sen Landslide forumet las ner för en väldans massa år sedan så har jag helt hållit mig borta ifrån forum, iallafall så gott jag har kunnat.
För på ALLA forum, oavsett om det gäller bilar, klockor, sneakers, allmänt, så bemöts man BARA av haters som inte kan ett skit (Förutom på Speedfreak där jag har fått otroligt mycket hjälp!)

Igår natt så blev jag uppmanad att länka några av mina klockinlägg på en Klock-Grupp på Facebook

Klockcentrumet (Köp, sälj, byt och diskutera)

 

Min första respons var

Ja jag är lite osäker på vad medlemmarna här tycker är intressant och vad de tycker är Spam, men jag ska börja länka lite då 
Tack för inviten och för att du gillar bloggen.

 

Men ja, ändå så la jag upp några inlägg.
Bland annat detta inlägget som handlar om Omega Seamaster.

Dagens Klocka : Omega Seamaster

 

 

Ett inlägg som har varit väldigt poppis sen jag skrev det 2013.
Först och främst så är det en som direkt kommenterar att jag bara försöker locka läsare till min blogg och att bilden var fejkad..

Och sen dyker denna pajasen upp och ska försöka lära mig..
(OBS det har tagit honom en halvtimme minst mellan varje svar typ, Jag la upp inlägget igår natt och han skriver fortfarande, och det står hela tiden att jag håller på och skriver, han verkligen försöker komma på något bra att svara 😉 )

 Lantz ”Certina, Omega, Rolex. Det är så man stiger” Jo om man nu nöjer sig med och vill äga klockor som till och med ens svärmor kan namnet på 

Pierre IOkej. hur ser din trappa för en nybörjare ut då?

Lantz Som nybörjare så tycker jag inte man ska köpa en Certina DS iafall. Man kan börja med en seiko 5 eller någon billigare Orient så man får känslan för mekaniska urverk samt något alla har råd med.
Varför inte testa något med en see-through caseback? Förstår att en Seiko eller Orient skär sig när man på ens 18-års dag får sätta sig i sin nya Porsche man fått i födelsedagspresent.

Pierre Huh? Vad menar du med det sista?

Lantz Att de märken som nämns i artikeln är rena statusmärken (Rolex och Omega). Visserligen bra och historiska märken men just statussymboliska så ens kompisar vet vad det är utan att förklara de vackra som klockor och ur är. Certina kastades in för att få ett tredje och billigare märkesalternativ. Certina är känt i Sverige och något som faktiskt känns igen av just ens svärmor då de sålts i miljontals här. Finns Oris, Longines, Tag Heuer, Ball, Seiko, Tudor, Bulova och Vostok m.fl som gör dykarklockor värda att nämna men som troligen inte blir det då de inte är tillräckliga statussymboler.
Pierre  Hmm okej.
Så om du vill köpa en klocka som fungerar, som du inte behöver oroa dig över. och som du sen kan köpa utan allt för stor förlust när du ska ta nästa steg, så är en Bulova ditt första tips?

Lantz Beprövad teknik som funkat sen 60-talet Tar man en accutron som exempel så sveper de vackrare än en automat samt håller tiden bättre. Inte så man säljer en DS med vinst direkt heller 

Pierre  Med bra andrahandsvärde och man får sålt den snabbt så man enkelt kan ta nästa steg?

Lantz En Accutron brukar hålla sig bra iafall om man ser USCON priserna på ebay. Men man ska aldrig investera i klockor det kan man göra i guld, aktier och råvaror. Sitter man och spekulerar i klockor och låter ens köp baseras på just andrahandsvärde så kommer du självklart ha lättare att köpa nästa klocka i ens ”stege” men man kommer troligen också att köpa en klocka man personligen inte vill ha. Då kan man ju istället investera i råvaror eller aktier och sedan köpa sin grail när man nu fått ihop tillräckligt.

Pierre Men om man nu har intresse i klockor, och inget intresse i råvaror, och vill bära en klocka tills man har råd med nästa klocka.. Då tycker du att man ska köpa en vad, låt höra.

Lantz Då köper man det man personligen vill köpa och man vet att man kommer att ha nöje av. Man kan inte köpa en Omega för ett upplåst andrahandsvärde på en Certina. Jag skulle ju inte övertala någon att köpa en Ferrari som första bild för att alla vet vad en Ferrari är. Du kan ju till exempel börja med att köpa en Seiko innan man köper en Certina. Man behöver ju inte gå in totalt för att det ska vara Schweizisk master-race. Varför inte kasta in lite tyska tillverkare. Steinhart som första steg Sinn som andra och en Vintage VDB som tredje? Tar man Seiko som exempel så kan man göra alla tre hopp inom Seiko typ: Seiko5>Seiko Prospex>Grand Seiko. Allt beror på personen och det är inte alla som vill ha en statussymbol på armen.
Lantz Och då snackar vi bara dykarur.
Pierre  Men tänk om man VILL ha en Certina, Omega eller Rolex då?
Eller måste man köpa något som imponerar på dig? För att du vill namedroppa och visa att du kan namn på andra företag som gör klockor?

Lantz Vill man bara ha dom 3 märkena så vill man åt statusen bakom. Har snackat med så många klockentusiaster på internet och visserligen är dessa märken inte dåliga men det finns fler märken och bättre klockor att välja mellan. Man kan ju börja att ta ett märke som inte är det första som kommer upp när man googlar ”klocka” på google. Finns som sagt fler bilar än Ferrari, Saab och Volvo.

Lantz Testa köra det argumentet/frågan på till exempel UGWC så ska du se vad entusiasterna tycker.

Pierre Okej, så var är din perfekta guide för att hjälpa nybörjare då?

Pierre Nej precis, läste du resten av inlägget eller du slutade så fort du hittade något att klaga över?

Pierre  Vad handlar inlägget om främst? Om att hylla dessa 3 märken och de enbart, eller är det en guide till just Omega Seamaster, en modell som VÄLDIGT många är intresserade utav.

Lantz  Som jag sa tidigare så beror det på personlig smak och ekonomi. Men det är alltid värt att börja med en SNK805K2 för att sedan gå vidare till typ en Sinn 104 och slutligen en Omega Speedmaster eller Rolex Sub som grail. Har aldrig hört om någon Certina>Omega>Rolex-stege av nån som vet vad de snackar om. Det är mer ordföljden en okunnig kastar ur sig när de ska nämna klockmärken. Det enda som är hugget i sten är den personliga ekonomin och smaken nybörjaren har. Det är det man ska ta in och utveckla till ett intresse. Du ska inte kasta ut en regelbok för att få komma in gruppen. ”Certina, Omega, Rolex. Det är så man stiger” är inget man ska kasta ut till en en nybörjare. Personen kommer aldrig att hitta sin personliga stil och intresse.
Aha så det du vill försöka komma fram till är att JAG är okunnig när det kommer till klockor?
Pojke lilla, du försöker mot hel fel person.
Är min GUIDE en REGELBOK som säger att du MÅSTE köpa dessa 3 märken?

Du måste ja rejäla problem med att få hävda dig.
Det märks att du inte har en aning om vem jag är eller vad jag själv har för märken 

Varför svarar du inte på mina frågor?
Läste du hela inlägget? Vad handlar inlägget om främst?

Lantz Känner inte dig så det kan jag inte säga men jag kan tolka det du skriver. Absolut inte, ser inte något sådant där men har man ett genuint intresse i klockor så ser man till att nybörjare bygger upp ett brett intresse med goda kunskaper om diverse märken och modeller och det är mitt svar på den fråga DU ställt 3 gånger.
Men någon som ”lärde sig klockan” på en Certina DS vilket för övrigt inte är någon ”Ullared”-klocka så förväntar jag mig inget mer än att få höra att de enda klockmärkena värda att investera i är Panerai, Omega och Rolex. Inte för att vara sån men det låter ju direkt snobbigt, okunnigt och exkluderande. Jo och du har nog rejäla problem när det kommer till kritik. Vad din länk handlar om? Jag skulle nog säga att det är som att läsa ett allt om motor reportage där BMW, Volvo Polestar och Mercedes ställs mot varandra för 1000:e gången fast det handlar om klockor. Nästa gång så kan du ju spela in en live-sändning när du budar på ebay 

PierreJag budar inte på ebay. jag köper enbart nytt, och verkligen inte från ebay. Du kan ju ta dina leksaksklockor och skriva en egen guide istället så är problemet löst.
Att du är en själlös, bitter ginger med fattiga klockor och inte skäms för att vara en hater funkar säkert som bloggtema.

Lantz Jo som sagt snobbigt, okunnigt och exkluderande. Låt mig citera : ”Det märks att du inte har en aning om vem jag är eller vad jag själv har för märken”. Hjälper folk så fort de har frågor här på facebook då jag inte behöver ego-kicken en personlig blogg medför. Precis du och jag kanske kan åka runt i din bil och kasta sedelbuntar på fattiga i farten så de dör.

Pierre  haha vem fan har nytta av att fråga DIG något?
Hade du läst min blogg så hade du vetat att det inte är någon personlig blogg för att få någon Ego-kick.
Men hey. haters stöter jag på dagligen.
De flesta brukar iallafall ha LITE självinsikt.
Lantz Hjälper folk hela tiden chockerande nog. Hatar ju inte folk för jag inte håller med dom och kan ge dom lite kritik. Att jag är en hater bara för jag kritiserar dig lite låter väldigt sossigt vilket ju inte direkt passar in på imagen du försöker förmedla så släpp offerkoftan. Tror du behöver komma ut och se lite större grupper och forum för att lära dig lite mer om andra märken och prisnivåer. Det är en anledning att Rolex pushar in mer och mer pengar och arbetskraft i Tudor.

Pierre Som sagt. du har inte en jävla aning om vad jag vet eller kan 

Lantz Visa det i bloggen då 

Pierre Just det jag har gjort. i 9 år, med just nu 3450 st inlägg.

  Så börja läs bloggen så kanske du lär dig något
OBS!
Här är hans ”samling” utöver en falsk Panerai
 
(Visited 111 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dennis Mistander

Har hellre mina 2 G Shocks än dom där fula små klockorna.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x