Är en Rolex med eftermonterade Diamanter falsk?

Innan vi kollar på klippet så har jag sen långt tillbaka redan åsikter om detta.

Om du utgår ifrån en äkta klocka och sen ”pimpar” den med diamanter så gör det inte klockan till falsk.
Men jag skulle inte vilja köpa en sådan klocka eftersom jag inte vet vad det är för kvalitet på stenarna som de har eftermonterat eller hur det är ditsatta.

Då lägger jag hellre mycket mer pengar på att köpa en färdig sådan klocka där den levereras med diamanter ifrån fabrik eftersom de flesta stora urtillverkare är MYCKET petiga med sitt val av Diamanter, t.e.x Rolex har alltid felfria diamanter,

 


Det är också därför det kostar SÅ mycket mer att köpa en diamantprydd Rolex AV Rolex än att köpa en Rolex och sen be en juvelerare att eftermontera diamanter.


Och om modellen inte finns att köpa i det utförandet så betalar jag ändå hellre mer och anlitar någon att göra jobbet åt mig där jag har mycket mer kontroll över valet av stenar, valet av juvelerare osv osv.

En klocka som har eftermonterade diamanter håller INTE sig i bra värde här i Sverige.
Och av just ovan nämnda anledning.

Antingen har du pengar att bränna och ”stylar” klockan precis som du vill ha den oavsett vad den en dag kan vara värd som begagnad.


Eller så vill du ha en så original klocka som möjligt med alla papper osv osv osv så du kan förlora så lite som möjligt när du sen ska sälja den.

Men att klockan skulle vara falsk bara för att den är ”stylad”

Nej nej nej.
När ”Regnbågs” Daytonan sålde slut snabbt så var det många som gjorde liknande modeller själv,

där i det fallet så är det ingen FALSK klocka, men det är eftermonterat.

Vi kan absolut jämföra detta med bilar.
En 911 med eftermonterat GT3 kitt är mycket billigare än en GT3, men den ser likadan ut, köper du eftermarknads prylar så är det mycket billigare, du kan också välja köpa dem av Porsche för löjligt dyra priser.
Men bilen ser ut som en GT3a oavsett, och det är ingen falsk bil.


Så, i samma scenario då, om jag inte har råd att köpa en GT3 så köper jag en vanlig 911 själv och får ett GT3 kitt monterat än att köpa en där någon okänd har monterat på ett okänt kitt,

Även om det kostar mig myycket mindre att hitta en färdigstylad bil.

Men det är min smak helt enkelt.

Sen vill ju jag inte ha en lookalike Wannabe GT3, utan då väljer jag hellre ett kitt som inte finns att köpa ifrån Porsche, något unikt, någon som inte vem som helst med pengar kan köpa.


Så ni förstår min poäng, en stylad klocka är inget fel. oavsett om du lägger MYCKET pengar på en Guld Rolex eller om du lägger MYCKET pengar på en billig G-Shock.

 

Så nu till videon som inspirerade mig till ämnet

Are Custom Watches Fake? – The Truth about Aftermarket Parts!

 

Så, för purister, ja ni kan tycka att det är fult, tacky, sämre än original, ej original, men det är ingen falsk klocka för det.

 

(Visited 1 122 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x