Ny skandal kostar Försäkringskassan 34 Mkr

Taget från Dagensps.se

 

Den statliga myndigheten har betalat ett konsultbolag. Anställda anser att pengarna kastats i sjön.

Inrikes Det är Expressen som på nytt avslöjar att Försäkringskassan är i blåsväder sedan 33,8 miljoner kronor utbetalats till det danska konsultbolaget Valcon i syfte att effektivisera verksamheten med snabbare service.

Men tre av fyra anställda anser att konsulthjälpen varit bortkastad.

Men det tycker inte Försäkringskassans generaldirektör Dan Eliasson:

”Mycket väl använda pengar”, är hans uppfattning, enligt Expressen där han säger att ”Valcon hjälper oss att hitta fokus på var vi gör skillnad i ledningen”.

Men i en enkät till personalen, som 1.168 anställda svarat på, deklarerar hela 77 procent att leanfilosofin, som konsultbolaget implementerat på Försäkringskassan, inte gjort någon skillnad, framgår det i artikeln.

”De som applåderar idéerna lean är framför allt cheferna. Men vi som handlägger ansökningar har inte tid att ta till oss de här idéerna, det känns bara som att vi måste jobba ännu snabbare”, säger en av flera anställda som Expressen talat med och får stöd av fackförbundet ST, som menar att det finns ”en övertro på lean”.

Expressen uppger att Försäkringskassan är ”en drömkund för konsultbranschen” och att myndigheten de senaste fyra åren hyrt in konsulter för nästan 2 miljarder kronor.

Nu ska konsulträkningarna synas internt av revisorer, samtidigt som Dan Eliasson ska få redogöra inför socialförsäkringsutskottet varför utgifterna skenat i väg.

(Visited 27 times, 1 visits today)
KategorierOkategoriseradeTaggar
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x