Dagens Paket : Min 10 Year Hoodie ifrån Flint and Tinder

ÄNTLIGEN har jag fått hem min efterlängtade tröja!
Denna tröjan är köpt för att agera min resetröja. Min allt i allo tröja.

Ja jag har redan en sådan hoodie.. Som jag älskar..
Men när jag såg en tröja, vars företag lovade 10 års garanti.. Så bestämde jag där och då att en SÅN tröja MÅSTE jag bara ha!
Och jag tänker använda den så mycket som möjligt!

Detta började som ett Kickstarterprojekt, Det första kickstarterprojekt som jag faktiskt hoppat på, Fastän jag har sett mycket kul där som jag hade velat testa.

Men detta var som sagt bara ett måste.

Jag skrev om tröjan i Mars månad för första gången.

Då tog jag i kontakt med dom för att fråga hur det var med storlekarna, För att trots deras guide på sidan.. Så förstod jag inte ALLS!

Enligt den guiden så var jag en M upptill.. Och en XL nedtill… Och SÅ tjock är jag inte! .. Eller?

 

Men tiden gick.. Snabbt som alltid… Och Flint and Tinder som sökte 50.000 dollar för att påbörja produktionen av dessa hoodies.. Hade plötsligt 9226st kunder som hade tillsammans betalat 1 053 830 dollar!

För en produkt som inte fanns!

Så vad var det som fick folk att nappa på detta?

 

Även om jag inte är patriotisk amerikan.. Eller har särskilt stort förtroende på deras kvalitetskänsla. Så var detta bara ett måste som sagt..

Priset beroende på när du hoppade på detta projekt, Men jag betalade 89 dollar för tröjan.. Och runt 15-20 dollar för frakten..
Så för mej så kostade tröjan strax över 700kr alltså..

Ett pris som man skulle betala för vilken hoodie som helst som man gillade.
Detta gällde bara dom första 3000 kunderna.. Sen skulle tröjan kosta 125 dollar istället.

Sen dröjde det ända tills September månad innan tröjan fanns att beställa för “vanliga” kunder i deras webshop.

Ja.. Beställa.. Det var fortfarande flera veckors väntetid.
För att i riktning med att hålla kostnaderna och priset nere så tillverkar dom tröjan först efter beställning.
Precis som jag gillar det… Då vet jag att MIN tröja var gjord just åt MEJ redan vid första tråden.

Jag ville ha en blå tröja… Men har ju redan en sån slit-o-släng tröja som är blå..
Och den blåa var liksom.. Inte riktigt blå tyckte jag..

blue_web_1_4

Så jag tog en grön.. Vilket jag också redan har.. Meeen..

green_redo

Jag var väl redan bestämd att det skulle bli mer än en tröja, Jag ville bara ta hem en först och främst för att testa storleken.

 

Och så hoppar vi fram till idag..

8.5 månader..
Nu har dom hunnit få fler produkter i sin webshop, Jag ville testa ett bälte också, Men dom kunde av någon anledning inte packa med det tillsammans med tröjan.. Så det fick vänta.

25e November…

IDAG kom min tröja!

IMG_5449 IMG_5450

Tröjan, En liten presentation och ett “märke” (eller vad man brukade kalla dom) som man kan stryka på tröjan vart och om man vill. IMG_5451

Och keep in mind.. Detta med 10 års garanti handlar alltså inte om att tröjan kommer att hålla och tåla ALLT under 10 år..
Utan att OM något skulle hända med din tröja, Så kan du skicka in den för gratis reparation.
Men även om det är gratis med reparationer så är ju tröjan fortfarande ordentligt tillverkad med tanken att den ska hålla 10 års slitage. IMG_5452 IMG_5453

Denna ska jag nog ta och sätta på ändå.. Vart vet jag inte.. Armen kanske. IMG_5454

Färgen… Var ju absolut rätt grön.. Detta är vad jag kallar Army-green.

Men.. Jag kan ändå tycka att jag skulle valt en blå.. Blått är min färg.. Det kan jag använda till allt och varje dag.. Grönt gillar jag, Men använder inte SÅ ofta.. IMG_5455

Tröjan var lite tunnare än jag hade väntat mej, Alltså den är som en “vanlig” hoodie.. Men jag hade bara tagit för givet att den skulle vara tjockare bara för att den skulle palla mer.  Men detta är en lagom året-om tröja. IMG_5457

OM nu min tröja skulle gå i sönder.. Så är det väl allt för dyrt att skeppa den tur och retur världen över. Men det är nästan så man ser fram emot att testa det.. Och se hur dom lagar den.. För att “ärren” ska ju uppenbarligen synas.. “Every stitch tells a story”IMG_5666

Storleken var också “rätt”.. Jag beställde en XL, Och i snitt så sitter en XL tröja såhär på mej.. Jag hade klarat mej med en L också kanske. Men jag vill kunna använda denna tröjan som lager-på-lager tröja.. Denna ska vara mer funktionell än snygg.. Så vill jag ha en annan hoodie under så ska jag kunna det. IMG_5667Och att hitta matchande skor och klocka till tröjan ska nog inte vara några problem 😉IMG_5668

En typisk höst/vinter färg enligt mej.. Men som sagt.. Det får bli en blå också. IMG_5669

Och nästan bäst av allt!  Den har en STOR luva! DET var längesen jag hittade det hos en hoodie!!! Här kan jag ha både mössa och stora hörlurar under!  Eller för er som cyklar så lär det inte vara några problem att få plats med en cykelhjälm under.

Och är det lagom kallt (vilket det aldrig är här nere.. Antingen eller) så funkar den perfekt med min dunväst.

IMG_5677

IMG_5671 IMG_5675

Jag hoppas att denna kommer att slitas med hälsan =)
Nu vet jag inte hur det funkar med att beställa en tröja idag.
För att går jag in på sidan så kan jag bara välja vissa färger under vissa storlekar.

Men ska någon av er beställa därifrån så kommer jag att haka på.. Jag vill ha en till tröja..
Bältet.. Kanske testa ett par jeans med.. Vanliga vita T-Shirts..
Ja dom har det mesta inom basplagg.

Kolla in hemsidan.

 

(Visited 76 times, 1 visits today)

24 svar på ”Dagens Paket : Min 10 Year Hoodie ifrån Flint and Tinder”

 1. Jag beställde aldrig någon efter ditt inlägg om storleken.
  Men nu är jag riktigt sugen!!
  Då BÖR en L passa mig, jag vill inte att en hoodie ska sitta “pösigt”.

 2. Ja jag undrade lite om du beställde eller inte.. Jag TROR att vi är nästan detsamma i storlek väl? bara att jag kör “pösigt”.. Så en L bör passa dej

 3. Pierre,

  You may go on the website to place an order at any time for the items that are available to be selected. Unfortunately at this time, what is listed on our site are the color and sizes that we have left in stock and we are no longer taking backorders. We will be getting in a shipment in 2-3 weeks if you do not see the color/size option you were looking for but it will mostly compromise of our current available selections.

  Please let me know if you have any other questions or concerns in the meantime. We’re always happy to help! Thanks again.

  Best,
  Liz

  Så finns det du vill ha på sidan nu?

 4. Finns endast röd i L hemma för tillfälligt. Men misstänker att du håller bättre koll på sidan än mig. Vill ha en blå och en charkoal grå. Och 1 svart i XL. Du har min mailadress? För det är bara till skicka iväg ett mail så kommer jag förbi med pengar.

 5. Jepp jag såg det.. Men om jag förstår hennes svar rätt så kommer det fler tröjor om 2.3 veckor? Njaee.. vettifan om jag har det.. Men jag har mailat dom igen så vi avvaktar lite.. Jag vill ju testa blå L och det finns inte i heller.

 6. Jag mailade dom igen och fick detta svaret nu.

  Kristen L (Flint and Tinder USA)
  Jan 13 05:40 PM
  Pierre,
  Thanks so much for your interest! We did get a restock of hoodies in December, but will not be getting any more beyond that. We won’t be getting in any more of this exact hoodie in, but we will have another hoodie coming out; we don’t have a timeline at the moment, but will be sending e-mail updates out when we do.
  Let me know if you have any other questions or concerns, we’re always happy to help!
  Best,
  Kristen

  Så… Nya tröjor är hoppet nu alltså.. Men när vet dom inte…. Låter ju inte direkt lovande.. Synd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.