Officiell : Xbox One

Ja det är namnet på MIcrosofts nya Xbox konsoll

 xbox one, Microsoft, Xbox

Och som alltid så kommer ett nytt Forza spel släppas i samband med den nya Xbox One.
Forza är ju en av dom stora anledningarna till att man valt Xbox istället för Playstation.

Iallafall för mej.

Xbox, Microsoft,  xbox one

Men namnet är väl inte smart tycker jag..
Lika smart och påhittigt som ”The New iPhone”

Så då ska nästa i serien heta Xbox Two även om det är det fjärde i serien?

 

**** Jag livebloggar från eventet och uppdaterar efter hand***

 

* Mycket snack om andra spel nu.. Nya Halo som Steven Spielberg fick presentera..

* Nu snackas det om nya NFL

 

* Xbox One ska släppas världen över senare i år

 

* Nytt Call Of Duty Ghost

Så… Ska dom bara dra upp en massa spel som vi redan räknat med ska komma.
”New engine.. Next world.. ”  säger dom om alla spel.

Den stora nyheten i spelet är en hund..

Givetvis är spelet och figurerna snyggare och mer detaljrikt än någonsin.

 

Jaha.. Och det var allt ifrån kvällens event alltså??

Aja.. Då får jag väl sammanfatta då

Xbox One hardware is seen during a press event unveiling Microsoft's new Xbox in Redmond, Washington.

 

*  500GB och Blueray spelare, Det var ju ett måste.

 

* Med ”Snap Mode* så kan du göra två saker samtidigt.
Så se en film och Skypa samtidigt t.e.x.
Dom sa faktiskt inget om spela och se på TV samtidigt.

Det saknar jag.. Jag hade en sån funktion på en gammal TV.. Kunde dela skärmen på två.. Se två olika kanaler (eller fler) eller spela på ena och se TV på andra.. Mycket användbart.

* Du kan styra huvudmenyn med din röst.

* Oj.. Det är ÅTTA år sen Xbox 360 kom!

 

* Den nya var ju absolut inte snygg..
Och med tanke på vad en Playstation Slim innehåller..
Så är denna nya konsollen väldans tjock.

Microsoft Unveils the New Xbox One Console

 

Aaand.- .Thats it..

Det känns som om folk kommer att kalla den för 720.. bara för att.

 

UPDATE

 

Snor bilder och text ifrån Feber

 

Det är väldigt tydligt att Microsoft introducerar sin nya konsol Xbox One inte bara som en nästa generationens spelkonsol utan en nästa generationens multimediamaskin. Den ska styra ditt digitala vardagsrum och en hel del fokus låg under kvällens event på att visa upp hur kinect och röststyrning låter dig växla mellan spel, musik, tv och andra tjänster. Konsolen känner igen unika röster och rörelser och kopplar ihop det med ditt unika konto. Det innebär också att Kinecten blivit rejält uppdaterad med mycket bättre funktioner för att läsa av inte bara rörelser utan även hur kroppsvikten ligger samt hjärtslag. Inte helt otippat får även Microsofts tjänst Smartglass en stor roll.

Onlinefrågan
Vi kan börja med ryktet om att konsolen ska vara ständigt uppkopplad. Som tur var är det inte så illa som befarat, men heller inte helt felaktigt. I och med Xbox One har utvecklare möjligheten att utveckla spel som använder Microsofts molntjänst för att utföra ”computing tasks”, alltså olika datorberäkningar, i molnet istället för direkt på hårddisken. Det skulle innebära att spelet också till största sannolikhet måste ha onlineuppkoppling för att spelas. Däremot är det inte obligatoriskt och utvecklare kan välja att ha stöd för spelande offline. Däremot säger Microsoft att de hoppas att utvecklare använder möjligheten vilket i så fall skulle leda till att allt fler spel kan komma att ha ständigt onlinekrav framöver – även om det är singelplayerspel.

Begagnade spel
Det verkar också som om den nya konsolen kan komma att försöka sätta stopp för försäljningen begagnade spel. Spelen ska nämligen installeras på den 500 GB stora hårddisken och spelas därifrån. När Wired frågade Microsoft om det var obligatoriskt blev svaret: ”On the new Xbox, all game discs are installed to the HDD to play” vilket låter obligatoriskt. Microsoft säger också att spelet kopplas till ett konto och att en användare erbjuds att betala en avgift för att installera det på ytterligare ett konto. Stämmer det låter det som att det fortfarande skulle kunna gå att köpa begagnade spel, men frågan är om det kommer att vara värt det beroende på vad installationsavgiften blir.

Bakåtkompabilitet
Tyvärr kommer Xbox One inte att vara bakåtkompatibel och det nämndes inget om den beryktade mindre Xbox-konsolen som flera källor har hävdat skulle kunna göra gamla spel spelbara på Xbox One. Kanske har Microsoft ett ess kvar i skjortärmen inför E3, men just nu ser det mörkt ut för den gamla spelhyllan. Anledningen är att den nya konsolen har en helt ny arkitektur. Däremot ska licenser för köpt media som filmer och musik kunna föras över från Xbox 360.

Kinect
Kinect kommer som väntat följa med när man köper Xbox One och enligt Xbox marketing director i England, Harvey Eagle, måste man alltid ha den inkopplad.

”Kinect does require to be connected to Xbox One in all cases, yes,”
Om det innebär att lådan blir helt oanvändbar om man inte har den inkopplad är oklart men lite konstigt låter det tycker jag. Med lite tur så kanske han enbart syftade på att Kinect måste vara inkopplad ifall man vill använda den, i så fall, duh!

Tekniken skall vara avsevärt förbättrad från tidigare revision vilket innebär att man inte längre behöver en massa plats för att använda kameran.

 

 

The Xbox One console, front view.  The triplets. Close-up view of the optical drive. The side closer to the optical drive, with a USB 3.0 jack. 289696_1280 289681_1280 289682_1280 289690_1280 289685_1280 289692_1280 289695_1280 289689_1280 289694_1280 The console's other side, where the 50-50 split is repeated. 289691_1280 289693_1280

INTE snygg!
Ser billig och enkelt ihopsatt ut.

(Visited 34 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x