Ascendenten i Vågen

Denna person närmar sig andra på ett vänligt och tillmötesgående sätt. Man känner sig väl till mods i hans sällskap, eftersom han varken är hotande eller påträngande men ändå mån om att det ska uppstå en kontakt. Han är finkänslig och aktivt intresserad för andra. Hans mjuka älsklighet gör också att andra dras till honom. Ofta har han ett sött eller på annat sätt tilltalande utseende, vackra linjer och proportioner, mjuk och behaglig framtoning. Det är något elegant över honom, men för den skull inte nödvändigtvis något värdigt. Han är mer böjlig än upprätt.

Hur han ser ut och hur han klär sig är ofta något centralt för honom. Därvidlag har han god smak, snyggt men inte pråligt. Han har ett stort behov av att bli omtyckt av andra och är inte så lite fåfäng. Men för det mesta är hans fåfänga inte störande utan läcker och charmerande. Dock kan det ibland och för vissa gå så långt som till tillgjordhet och ett inre tvång att alltid vara till lags, och då kan andra uppfatta det som oärlighet att han ständigt verkar säga ja, vad det än handlar om. Men hans smidiga sätt är en stor tillgång i många sammanhang. Han har förmåga att säga saker och ting på ett sådant sätt att ingen blir arg eller känner sig sårad. Därför har han lätt att vinna andra över på sin sida. Charmfull övertalning är hans metod, aldrig tvång eller hårda ord, åtminstone inte på det mer ytliga planet. Han är skicklig i konsten att linda andra runt sitt finger, och även om man inser att det är det han gör så låter man sig gärna lindas.

Han är lätt och behaglig att ha att göra med, och öppen som han är för alla förslag är han aldrig omöjlig. Hans lättsamhet och spontana utåtriktning gör att det ofta blir en trevlig stämning omkring honom. Han är vän med alla och alla är vän med honom. Det är rent vansinnigt lätt att få kontakt med honom. Han har alltid en utsträckt hand redo, och vet hur man handskas med nästan vilken människa som helst så att alla blir glada och nöjda. Tillhör man det motsatta könet får man strax en förnimmelse av att han är lättförförd och inte kan (eller inte vill) säga nej till något. Om detta sedan stämmer med hans inre, det får man veta senare. I vilket fall är han mycket lockande.

Det finns något mottagligt, påverkbart och följsamt över honom. Han övervinner många motstånd genom att halvt ge efter, halvt lirka. I situationer där hårdare tag är det enda som hjälper har han dock svårare att stå på sig. Han vill ju inte stöta sig med någon och är van att lösa alla konflikter genom takt och diplomati. Visst skulle han kunna om han ville, men är han inte piskad till det så föredrar han att bibehålla sitt vänskapligt förbindliga sätt.

Han är född sällskapsmänniska och rör sig bland andra som fisken i vattnet, åtminstone utifrån sett. Han är uppmärksam på andra och söker alltid anpassa sig till och samverka med dem i en ömsesidighetens anda.

(Visited 288 times, 3 visits today)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.