Dagens Notiser.

* Jag har haft huvudvärk nu konstant ett tag och kände för nån timme sen att jag var tvungen att lägga mej och blunda lite.
Och jag typ somnade…. Jag drömde.. Mycket.. Och mycket konstiga grejer.
Men var ändå vaken/försökte vakna..
Och visste att det var en dröm…

Väldigt skumt…
Och nej jag har inte börjat med alla piller ännu

(Visited 10 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Josefine

Tror du har upplevt ett sk hypnagogt/hypnapompt tillstånd. Det är som ett slags limbo mellan sömn och vaket tillstånd, vid antingen insomnandet eller uppvaknandet, eller hur man ska uttrycka det.. Det är många som får det och enligt mig jäkligt intressant (gillar ju psykologi, hjärnans olika spektakel) 🙂

SIR_Pierre

Ja om inte annat så fick det mej att tänka på en jävla massa saker.. Synd att jag inte minns vad jag drömde nu bara förut mer än några få ögonblick

SIR_Pierre

Det hände i natt igen.. Eller idag, La mej tidigt, Sömnade på smärtstillande. Men så fort dom slutade verka så vaknade jag, Ca 2 timmar senare. Sen låg jag från ca 4 tiden tills 9 i morse och .. ja bara låg.. Och sen plötsligt kom detta igen.. Och än en gång var det riktigt bra grejer jag "drömde om".. Men nu minns jag inte vad =(.

Men jag tror att det kan vara som denna killen säger här.

http://youtu.be/GsEO6-IiG14

Hoppa fram till 0:25 om du inte orkar introt.

Josefine

Vilken tur att jag fick för mig att kolla till det här inlägget igen, annars hade jag nog inte sett länken… 😉

Alltså, det är ju egentligen skitsvårt att tolka sånt här, finns alla möjliga teorier inom psykologin och tillståndet heter olika beroende på i vilken sömnperiod som drömmen uppstår.

En liten sammanfattning av hypnagoga tillståndet: Kännetecknas speciellt av att man rycker till i kroppen (du har säkert upplevt det många ggr), "man somnar/vaknar med ett ryck". Det är då som kroppen går in i "limbo", man är varken vaken eller sover, det är en förberedelse för kroppen då alla funktioner saktar ner inför REM-sömnen. Kroppen blir helt avslappnad och det är då man kan känna sig paralyserad, man bara ligger som ett kolli.. 🙂 De drömmar eller snarare hallucinationer man får iom hypnagoga kan vara extremt bra/upplyftande/positiva eller bland de mest skrämmande syner som man kan "drömma". Och som sagt, det här sker antingen vid insomnandet eller uppvaknandet (eller både och). Vid uppvaknandet kan man uppleva att drömmen går över i verkligheten.

Om ditt "tillstånd" hände senare, under REM-sömnen, kan det kanske handla mer om klardrömmar, men då har man också möjlighet att själv styra sin dröm i olika riktningar. Man är verkligen medveten till 100% att man drömmer.

Det här är en hel vetenskap…….haha! Finns hur mycket som helst att säga om det här ämnet. Såg för övrigt en artikel för inte så längesen om ny forskning som visar att det är extremt viktigt för människan att få drömma ut ordentligt under den första djupa delen av REM. Det är först då som vi vaknar utvilade och upplever sömnen mer positivt. Längre perioder utan djupdrömmar gör oss trötta, irriterade, ofokuserade osv…

Josefine (igen...)

Ett tips.. Du som är intresserad av psykologi borde pröva magasinet Modern Psykologi. Jag gillar den iaf 🙂

SIR_Pierre

Annars så ser du senaste kommentarer högst upp till höger på sidan =)

Ja.. Men det känns bättre än att vara helt vaken.. För dels så tror ju kroppen att man fått lite sömn.. Och sen så försöker jag lära mej nått av det. (Har vant mej typ vid mardrömmar ändå så)

Det enda obehagliga är att jag vet att jag är typ vaken, Men kan inte helt väcla mej själv fast jag försöker. och det gör mej stressad (jag hatar att inte ha full kontroll)

Oh jo.. Ibland rycker min kropp till såpass så att jag blir pigg av det.

Ja sömn är viktigt.

Josefine

Annars så kan vi ju skriva om detta över FB istället, verkar enklare iom att jag faktiskt inte besöker bloggar speciellt ofta.. (du vet förmodligen vem denna Josefine är) 🙂

När man rycker till så att man vaknar beror det på att kroppen har börjat sakta ner för mycket, för snabbt. Då skapas en motreaktion "rädda situationen" så att säga.. Oftast somnar man snabbt om efter det, men inte alltid.

Ja…sömn är viktigt. Men att det är viktigt att drömma MYCKET? Ju mer man drömt under ett visst stadie desto bättre, bara personer med högre uppmätt drömaktivitet var utvilade. Dom med lägre under lång tid fick dåliga reaktioner, även fast att dom rent tekniskt sovit fullt tillräckligt.

SIR_Pierre

Jaså det gör jag? Vanligt namn vet du =)

ne drömma är inte alltid bra om man nu behöver vila hjärnan.. Speciellt inte om man precis kommer från jobb.. däckar.. drömmer att man jobbar.. vaknar. dags o jobba.. det hände mej ett par gånger på förra jobbet. kändes som att man hade jobbat i flera dygn.

Men för mej så är drömmar liksom ett kvitto på att jag har fått lite sömn iallafall

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x