Kommande Event : DOC LOUNGE SPECIAL SUPERSÖNDAG | 06 November

Söndag 6 november går Doc Lounge ihop med dokumentärfilmsarrangemanget M:dox i Malmö och bjuder på en fantastisk heldag i spegelsalen på Moriska Paviljongen. För samma pris som ett normalt Doc Lounge arrangemang får du 3 filmpass + 2 band och mycket mysigt mingel. MAGNUS TINGSEK PÅ SCEN – Spread the word!
Missa inte resten av programmet till M:dox under dagarna 4-6 november i Malmö.
Kl 15.00: Insläpp & DJ Stuart Strange (Psychedelic Flu)
Kl 15.50: Förfilm RUNO (Anna Larsson)
Kl 16.00: She’s blonde like me (Fia-Stina Sandlund)
Kl 18.00: PAL bjuder på ljuva toner som värmer hjärtat.
Kl 18.30: Kortfilmspass – Meeting my father Kasper Höjhat (Lea Glob) + The Contract (Lina Mannheimer)
Kl 19.30: Magnus Tingsek går upp på scen för en mini-konsert
Kl 20.00: Tingsek – Something to live for (Patrick Karlson)
Kl 21.00: Samtal med Tingsek + filmskaparna

Kl 16.00: SHE’S BLONDE LIKE ME
Regissör: Fia-Stina Sandlund (Sverige, 2011)
Fia-Stina och Alexandra skall göra en föreställning på Venedigbiennalen i form av en intervju. Alexandra skall spela karaktären Julie, och kommer att svara på frågor om Fia-Stinas kommande film – en modern version av August Strindbergs pjäs Fröken Julie. Filmen är Alexandras audition och den visar i olika lager på den makt rollspel, karaktärsidentitet och äkthet spelar inom konst och media.
Kl 18.00: PAL live på scen
Med hjälp av vintage-trummaskiner, gitarrer och en analog synth skapar Pal drömsk och loungig lo-fi-pop. Bakom namnet Pal finns låtskrivaren och Malmömusikern Albin Johansson som även hörts med bl.a Edda Magnason, Jonas Drejholt och Madmans Moustache. Under 2011 har Pal jobbat med debutalbumet Weeks vilket kommer att släppas innan årsskiftet. På Doc Lounge Supersöndag framträder Pal i en alldeles ny trio-konstellation när Albin tar hjälp av Cristoffer Csanady och Adam Hjertström.
Kl 18.30 – KORTFILMSPASS: MEETING MY FATHER KASPER HÖJHAT + THE CONTRACT
Meeting my father Kasper Höjhat (Lea Glob, Danmark, 2011, 28 min). Lea Glob har aldrig träffat sin far. Allt hon visste om honom var att han var en stilig man med rött skägg och ett stort skepp tatuerat på bröstet. En dag fick hon veta att han hade dött. Han begick självmord efter 14 år i fängelse. Detta är filmen om hennes far och om hur hon lärde känna honom i efterkant.
The Contract (Lina Mannheimer, Sverige 2010, 13 min). Den 5 maj 2005 avlägger Beverly Charpentier en trohetsed till Catherine Robbe-Grillet. Härmed ger hon upp sin frihet för resten av sitt liv. Filmen skildrar en mycket ovanlig relation.

Kl 19.30: MAGNUS TINGSEK PÅ SCEN / kl 20.00: TINGSEK – SOMETHING TO LIVE FOR
Regissör: Patrick Karlson (Sverige 2011)
Samtal: Magnus Tingsek + filmteamet finns på plats för samtal efter filmvisningen!

Tingsek – something to live for är en dokumentär regisserad av skådespelaren Patrik Karlson om den egensinnige soulmusikern Magnus Tingsek. Vi möter Magnus under några månader av förändring. Flytt till ännu en studio i en redan lång rad av studios. Förberedelser och repetitioner inför en musikalisk utmaning och barndomsdröm för Magnus i ett samarbete med stråkkvartetten Vindla String Quartet och keyboardisten Måns Mernsten och massor av musik från två fullsatta konsertkvällar på Klubb Klaffbron i Malmö. Mellan repetitioner, flytt och studiobygge talar Magnus öppenhjärtigt om vilka val och avkall han varit beredd att göra för att få “göra sin egen grej” utan inblandning av alltför mycket kommersiella krafter.
En berättelse om en i många avseenden kompromisslös människa och hans karriärsval. Val som kan kännas främmande i en tid då vägen till kändisskap oftare och oftare går via olika dokusåpa-tävlingar.
Filmen visas även på Mejeriet när Doc Lounge Lund fyller två år och håller i världspremiären den 1 november!
TID: Söndag 6 november kl 15 – 22
PLATS: Moriska Paviljongen, Folkets Park
ENTRÉ: 60 kr för hela dagen/gratis för alla som köpt Doc Lounge Guldkort + ackrediterade till M:dox
Varmt Välkomna!
(Visited 10 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x