Wangan Meet III : Ten Of The Best! (Micke_J Edition)

Då är det dags för våran ”Ten of the best” lista som hyllar våra personliga favoriter, samt att placeringarna finjusterats av att vi hade en underjury som bedömde bilarna. Precis som när vi började med SUPERIOR-TV så är vi ute efter en mer personlig och glimten i ögat typ av bedömning som lyfter fram bilar som ”sticker ut”; före att de är byggda efter en stel regelbok etc.

Jag och SIR_PIERRE står för texten i varsitt inlägg (SE PIERRES KOMMENTARER HÄR) med varsina små stories om varje bil, och foto-guden Martin ”BILBILDER.SE” Persson är den som stått för bilderna. Ännu ett otroligt grymt kapitel i våran SUPERIOR SELECTED satsning på att alltid ha bilder av högsta kvalitet från bilträffar runtom i Sverige…

Men vi kör igång direkt och kör listan rakt av med tio helgrymma bilder, senare ikväll kommer det även en trailer på det som David @ SUPERIOR MEDIA filmat som ger en snabb försmak av vad som komma skall. Men snygga bilar och lite åsikter om deras klass kommer nu! 😀

Ten of the Best @ WANGAN MEET III 2011:

10 + 9: Mazda Miata & Eunos Roadster ”Hellaflush represented”:

_mg_31643

_mg_32651

Den ena av dessa (blåa) var en av förmiddagens ”stanna upp allt och tappa hakan” bilar för mig. Är inte ett dugg förvånad att Hellaflush blivit så stort i världen när man kommer så långt med en uppsättning riktigt feta fälgar och ”stance”. Ögonblick som när den som sagt rullade förbi och allt viktigt med att rodda vårat tält, planera material att fota/filma och dylikt vart bortglömt är ett grymt bevis för det.

Juryn tyckte det fanns mer att hämta om man skulle nosa på högre placeringar. Det är defacto bara rätt original bilar i ett ”vardagligt” skick och inget gjort i motor/inredning etc. Men att dess två gemensamt gick in på topplistan är ändå ett kanonbetyg för en så ”enkel” kombination…

8. Datsun 160 -77, ”Sveriges längst ägda Japs-bil!”:

_dsc7468

Vågar man verkligen utnämna en nästan 35 år gammal bil som var helt original och med dragkrok till en ”ten of the best” lista som detta? JA! När entusiasten (Roland) haft bilen sedan den var ny (24 000:- SEK nypris) och den än idag ser fräschare ut än de flesta Skyline, Supra och dylikt som var på plats är- så är det enligt mig en jättebedrift.

Helt klart är det lite av ett undantag då man ska ställa krav på att bilarna ska vara ”omgjorda” på träffar som dessa. Men vi bara så sjukt… charmade av denna skönhet, så den kvalade även den in på Top 10. Kommer ett eget inslag i SUPERIOR-TV om denna bil+ägare. 🙂

7. Nissan 300 ZX ”Mattsvart *med det mesta*”:

_mg_3239

Starkt rådande trend just nu är att lacka eller foliera sin bil i en matt finish. Denna 300ZX var förvånansvärt ensam om det här, och stack därför ut på ett fördelaktigt sätt. Mycket var gjort i både motor och dylikt, så den lyckades peta in sig på att ha en bra ”bredd” i sitt utförande.

Inget var något sensationellt, men höll enligt juryn ett högt snitt på allt. Vi pratade en del med ägaren, och han hade köpt den för inte så längesedan. Får han äga bilen ett tag och förfina alla delar så kan den säkert fortsätta vara en av Sveriges mest intressanta 300ZX; som är lite av en ”retro-bil” i vår unga hobby (ruskigt poppis innan JDM-importen började explodera i Sverige…).

6. Toyota Supra ”Wangan Meet Crews vinnare”:

_mg_3189

Träffens bästa Supra var en bil som vi på Superior faktiskt haft inne hos oss och gillar skarpt. Precis som med ovan 300ZX så är det mycket gjort med den, och allt ett snäpp bättre än ovan bil. Den har ett rätt elakt koncept med en mörkgrå färg (Lambo?) och det mesta tonat/diskret- förutom de stora väldigt stilrena fälgarna.

Vi kanske är lite ”Supra-skadade” på Superior och har våran egna Phantom Supra som vi (bara nästan) är trötta på, men det hade varit kul om entusiaster vågade prova lite ”nytt” med dom. Men trots detta så är denna nästan inne på våran övre halva, och var enligt mig den bilen som kändes värdig att få pokal från arrangörerna själva isf…

5. Nissan Skyline R34 GT-R ”Bayside Blue loves Volk TE37”:

_mg_3262

Säg mig den som förnekar att en original BNR34 inte påkallar massor av uppmärksamhet? Även på denna front är vi rätt skadade då en annan av våran demobilar är en sådan. Men nu ska man ändå låta hjärta och hjärna mötas; och där så hade denna GT-R rätt fälgar, rätt stance och ett oklanderligt skick på resten av bilen.

Om vi sett mer av motor och inredning kunde den kanske placerat sig lite högre. Kul plus i kanten är att bilen rullat hela vägen från Stockholm för att medverka, en av långväga gäster på träffen…

4. Mazda RX-7 ”Feed widebody w/ plenty of carbon…”:

_mg_3243

En sent ankommande RX-7 som verkligen fångade våra ögon var denna svarta skönhet som hade en hel del bitar som anses som det bästa man kan smälla på en FD3S. Även om det var kopior från USA (av god kvalitet dock) så är ju helhetsintrycket detsamma.

Motorn är dessutom rätt uppskrämd och där plockades det poäng inom Juryn. Äkta Volk fälgar är även som på ovan Skyline något som bara lyser upp på ett helt fantastiskt sätt. Det är verkligen något speciellt med dom, även om prislappen självklart inte är nådig… Till sist, kort och gott att en RX-7 placerade sig högt- favoritmodell!

3. Toyota Celica ”Cellardo – by Colle”:

_mg_3107

Nu ska vi ta upp detta med svenska orättvisor… Jag tror en sådan profil som Colle (ägaren) är så blir han alltid bedömd på ett annat sätt än andra entusiaster. Kan man kalla det ”pro”? Vi tycker det är en aning hårt, men ett pris man får betala för att å andra sidan ha mångas respekt ”by default” och tror även han har detta som en sidoverksamhet.

Ska inte göra oss mer besvär än nödvändigt här, men lackjobbet höll klasser mycket högre finish än alla bilar sammanlagt på träffen. Samma sak med stereo-installation och dylikt. Det är en riktig showbil, och enda som hindrar den från att ta ”totalpriset” är att vi lägger in veto på vad som passar vårat smak och tycke. Men, tekniskt sett och enligt bedömningen så är det träffens vassaste bil ändå…

2. Nissan S15 D1-drift ”Såhär ser PRO-drifting ut…”:

_mg_3215

Häpen som bara den dök det upp en bil som redan sekunden när den landade i Sverige krossar allt vad svensk drifting heter! Det är en galen entusiast som heter Tompa som följde magkänslan och slog till på en Nissan Silvia S15 som var byggd för show i Japan, men som sedan gick till USA och gått tre stenhårda år i Formula D1-klassen där.

Jag vet inte vad jag ska säga, tror vårat reportage, intervju och individuella feature kommer göra det tusen gånger bättre ändå- men kan bara skriva M A X X X A T jäkla bygge och så otroligt hårig! Att den hade 450 battle-scars som borde få en showdomare att se rött kvittade totalt för oss, och vi hoppas ni också köper det motsägande resonemanget när ni får se fler bilder på den…

Superior Choice @ Wangan Meet 2011 – Datsun 240Z ”JDM-retro and flush”:

_mg_32341

Oooh, som med flera av bilarna på listan så bjöds man på ett par ”tappa hakan” ögonblick och denna var verkligen den som gjorde det kraftigast. Har Pierre här bredvid mig som skriver på sitt inlägg om Superior ”Ten of the best” och kan bara instämma i det han säger om att det är skitkul att en gammal Japansk bil kan komma och (enligt oss) blåsa bort konkurrensen!

Ägaren var en sjukt ödmjuk och snäll kille från Dalarna, och han var närmast chockad över att det ”fynd” han gjorde av gubben som helrenoverat bilen- ihop med hans egna tweaks där fälgar och lite mer ”hellaflush” typ av hjulvinklar gjorde det till en träffvinnare. Kommer mycket mer om denna bil, då vårat choice och runner-up får varsin FEATURE AV SUPERIOR MEDIA som pris- grattis! 🙂

Kalaskul att få arbeta med detta och vi hoppas ni uppskattar våran bedömning (både min och SIR_PIERRES) som vi i minsta fall vill ska sporra entusiaster till att satsa på hobbyn.

Kommentera nedan med era åsikter, välkomna att såga oss sönder och samman om ni absolut inte höll med också! 😀

Dagens Notiser.

* Det är riktigt illa när man måste börja använda sitt kort

* Lämnar man ifrån sej bilen så får man tillbaka den utan bensin

* Jag har precis blivit frisk och är nog på väg att bli sjuk igen

* Folk blir väldigt annorlunda på söndagar
Jag inräknat.

* Alla mina lösenord är borta!
Nu under helgen så har jag haft vänner på besök, Som lånat min dator lite ”vilket ingen någonsin får göra annars) och nu är alal mina sparade lösenord borta!  Och jag kan inte mina lösen typ!

* Det är ganska illa om man blir hungrig medans man äter.

* Jag skulle verkligen vilja ha en Hybrid-Supersportbil.
Där är ju lite på gång iallafall som mankan drömma om

Porsche 918..

Jaguar C-X75..


Vi har sett spionbilder på en ev hybrid LFA.

Det ryktas om att nya NSX ska ha det..