Porsche Boxster Spyder vs. Tesla Roadster Sport


Porschen är byggd precis som en sportbil ska vara. Spartansk och med stor racing historik. Och den eldrivna Teslan är också Spartansk och bygger på Lotus Elise men bär då på tunga batterier,är näst intill ljudlös och är framtidens sportbil….Eller?

Porsche har ju faktiskt också Eldrivna bilar i tankarna.

Boxtern gått tillbaka till rötterna för att bli lite roligare, Boxtern har ju tyvär alltid haft en oförtjänt stämpel som en fattigmansPorsche så som 924 kallades på sin tid,

Eller i värsta fall en ”frisörsbil”

Porsche har rotat långt bak i arkivet ända tillbaks till tidigt 50tal och inspererats av 550 SPyder och RS 60.Då hade Porsche sin första ”race färdiga” bil, d.v.s en bil du kunde ta ut direkt ifrån handlar och genast ge dej ut på banan.

Porsche 550 Spyder ( som mest blivit känd för att vara det sista som legenden James Dean fick uppleva)var ett multiverktyg för både vanliga vägar och racerbanor. Den hade mittmotor, låg vikt (550 kg) och en öppen, rättfram ”Spyder-kaross”

En Spyder/Spider kaross brukar vi känna igen genom två pucklar/bulor på bilens bakparti. Nått jag själv alltid har gillat

Det billigaste alternativet till Spyder pucklar har varit hos nya Opel GT och dåliga kopior utav Carrera GT byggda på just Boxtern,

Kanske just därifrån Porsche fått ide´n ifrån?

Men en riktig Spyder ska vara gjort för att köras utan tak, och på den punkten så har Porsche träffat rätt.

Den är utvecklad för att köras utan tak, det syns rätt tydligt på de extra låga sidorutorna och ”Spyder bulorna”. Men det finns faktiskt ett tygtak att snäppa fast om det skulle bli dåligt väder innan du har hunnit hem till ditt garage.

Motorn är 3,4 liter stor och direktinsprutad, precis som i Boxster S, fast effekten är höjd från 310 till 320 hästkrafter. Tillsammans med växellådan PDK ska Boxster Spyder nöja sig med 9,3 l/100 km, och 0-100 ska gå på 4,8 sekunder. Toppfarten – utan tak! – är 267 km/h.

Jag gillar verkligen dessa klassiker utgåvor som Porsche gett oss senaste tiden, Jag dagdrömmer fortfarande om 997an Ducktail som jag visat er tidigare..

Vad blir nästa nyutgåva av en klassiker? En rally 911 kanske?

Fler

bilder finner ni här

Och lite klipp på Teslan

(Visited 118 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x