Porsche 911 GT3 R HYBRID!

Porsche som bara för några dagar sen totalnekade ryktena om en Porsche med el/hybridmotor släpper nu bilder och information om en GT3 R med hybridmotor.

Den 911 GT3 R Hybrid du ser här på de första officiella bilderna är ingen bil för serieproduktion visserligen, Jag har för mej att Porsche sa nått i stil med att dom inte kommer ha nån hybridbil förrän 2012.

Precis som Lexus gjorde med LFA när dom ställde upp i Le Mans med sina ”prototyper” så är denna hybrid GT3 R snarare en rullande provbänk för att testa den nya tekniken.

I baken sitter en boxersexa på fyra liter och 480 hästar,Inget nytt där. Vid varje framhjul sitter en elmotor. Sammanlagd effekt runt 120 kW, motsvarande 160 hästar.
Så alltså en 4wd GT3!.

Men Porsche har valt en annan väg än den vanliga i hybridsammanhang. Kraften från elmotorerna kommer inte från ett stort batteripaket.

I stället för batterier i baksätet har hybridporschen ett stort svänghjul, som kan snurra så snabbt som 40.000 varv per minut. Där lagras energi som tas upp under bromsning, den kan sedan släppas loss när föraren vill.
Kraften till de två elmotorerna räcker i mellan sex och åtta sekunder sedan föraren tryckt på en knapp på ratten.
Enligt Porsche är fördelen med arrangemanget är att det går att accelerera snabbare ur kurvorna och vid omkörningar. Bensinförbrukningen, oklart hur mycket, minskar också.

Så som ni förstår så är tekniken inte alls lämplig ännu för en gatubil.
Utan detta är ett effektivt sätt som jag tror har funnits inom F1 tidigare just för att tillfälligt få extra kraft.

I like it.

Bilen får premiär på bilsalongen i Genève, då levererar Porsche mera fakta om hybriden. Tävlingsdebuten ska ske vid Nürburgrings 24-timmars den 15.e maj. I planerna finns också att ställa upp på Le Mans 2012, då med en ännu mer utvecklad version.

(Visited 64 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x