Testat : Att köpa skor via StockX

Update 2021

StockX vs GOAT – What’s best if you live in Europe? Pros and Cons

 

********************

Vid detta laget så borde alla veta vad StockX är.


Kortfattat så är det en sida för resellers, precis som ebay, bara det att när du har köpt skorna som du vill ha, så mellanlandar de hos StockX som kollar om skorna är äkta eller fejk.

 

(Det är något jag hade kunnat jobba med =) )

Det låter ju toppen!
Givetvis så tar dem en del för det, men det står säljaren för.
Detta är absolut inget nytt, FlightClub har gjort så i många år, skillnaden är att FlighClub har alltid varit dyra, och StockX började som en sida där de bara visade säljstatistik för att kunna ge ett verkligt resellvärde på skorna som säljs.
Sen förstod killen bakom att, vänta nu lite, detta handlar om mycket pengar, jag vill också tjäna pengar, och hjälpa folk få ÄKTA skor till rätt värde.

 

 

 

Så nu i efterhand så tycker vi alla att detta var ju en självklarhet att en sådan tjänst behövdes.
Jag tänkte på detta när grundaren till StockX hade en föreläsning på TED Talk, då när hans sida hette Campless och bara handlade om statisk mer eller mindre.

The Secret Sneaker Market — And Why It Matters | Josh Luber | TED Talks

 

Så, kortfattat igen då.
Säljaren lägger upp sina skor med det pris som han vill ha för dem.
Antingen så köper du dem för det priset som säljaren begär, eller så lägger du ett bud i hopp om att den säljaren eller någon annan med samma skor nappar på ditt bud.

På sidan så ser du det lägsta priset någon av säljarna kan tänka sig sälja sina skor för, och det högsta priset någon annan har erbjudit sig att köpa samma par skor som du är sugen på, så antingen så ger du säljaren det han vill ha, eller så får du lägga dig över det tidigare högsta budet och hoppas på det bästa, som på ebay.

När priset är satt så skickar säljaren skorna till StockX, de kollar så att skorna verkligen är äkta och i rätt skick, sen skickar de skorna till dig.
Skulle det vara att köparen eller säljaren backar efter man har gjort dealen, så åker denne på en straffavgift på 15%.
”Flakers” som vi kallar dem, Blocketidioter som jag kallar dem 😉

Så mycket bättre än ebay.
Som sagt Flight Club finns sedan länge, men de är alltid dyra, och DE har alltid bestämt priserna, Och den stora skillnaden för säljaren är att FlightClub har dina skor i sitt lager tills de blir sålda (de har även butiker, det har inte StockX, ännu) men du får inte betalt förrän de är sålda.
De har faktiskt haft monopol på detta, så antingen har du köpt skorna via FlightClub, dyrt, men du vet att de är äkta, eller så köper du dem på ebay och chansar, och får förmodligen ett par fejks.

StockX har nu börjar göra detta med väskor också sen Supreme x Louis Vuitton släppet, de gör det med klockor också, och kommer väl snart även att börja med kläder.

Tyvärr så kan inte vi utanför USA och Kanada sälja på StockX ännu, men vi kan köpa därifrån.

 

Exemplet vi har idag är ett perfekt exempel på ett par skor som var VÄLDIGT svåra att få tag på, som var dyra redan som retail, och som kostar mycket mer på resellmarknaden, och ja som tyvärr det finns en massa kopior på, det fanns det redan innan de släpptes ut på marknaden till och med…. Tragiskt.

Skorna är Air Jordan 4 Retro x KAWS.
Dem ville vi alla ha.. för eller senare, oavsett vad vi tyckte om dem med det dyra listpriset i åtanke, så ville vi alla ha dem i slutändan.

 

Retailpriset var 350 usd.
Jag minns inte om de kom till Sverige, men jag vill minnas ett svenskt pris på 4000 kr.

FlightClub vill ha mellan 1400 – 1800 usd för dem, Priset varierar beroende på vilken storlek du vill ha dem i, vissa storlekar är mer eftertraktande än andra.

Så min storlek US 12 kostar 1500 usd.
Det tråkiga med FlightClub är att de har dyr frakt och man åker ALLTID på tull och moms när man köper där, det får man oftast via ebay också, men vissa har tur.
Men på skorna är det ett fast pris som gäller.

Johan som jag har som exempel här fick inte heller tag på KAWS 4 när de släpptes, och han ville verkligen ha dem.
Han tyckte att priset på StockX var helt okej, så han köpte dem därifrån.
Och det förstår jag, för att priset på FlightClub var 1500 usd utan frakt.
På StockX fick han dem för 1200 usd inklusive frakt. (Frakten var 40 dollar eller liknande bara)

Och från att han betalade för skorna, så gick de från säljaren, till StockX, blev godkända där, och skickades vidare till Johan så att han hade dem på sina fötter inom 1,5 vecka.

Ännu bättre är att han bara betalade 660 kr i tull och moms!!
Hur detta blev det har jag ingen aning om, och jag MÅSTE varna er om att ni INTE ska räkna med ett ni får så låg tull och moms, jag räknar med att skorna fraktades med försäkring på sätt rätta värde, men det verkar som om han betalade tull och moms för mindre än vad ett par helt vanliga Jordan 4 kostar.

 

Så, ja, StockX fungerar, riktigt bra dessutom.
Jag har nu för skoj skull lagt bud på 3 olika par skor och en väska, och får dagligen ett par meddelanden om hur prisbilderna ser ut för dessa objekt, varje gång ett par säljs så får jag vet vad de säljs för, alltså de paren i min storlek då, för att där är det samma sak, olika priser på olika storlekar pga olika stor efterfrågan.

 

Så när jag väl bestämmer mig för att betala resell för Supreme x Louis Vuitton Keepall 45 Camo, så kommer jag ABSOLUT att köpa den via StockX, jag vägrar chansa på ebay!

Nu hoppas jag att StockX låter oss börja sälja via deras sida med, och jag ska absolut utforska deras sida med klockor också.

 

 

  • Det finns ytterligare en sida som erbjuder samma tjänst, Goat heter de, men jag har hört lika olika om dem, så jag yttrar mig inte förrän jag vet mer själv.

 

 

  • Jag har absolut sett folk vara missnöjda med StockX också.
    Men det har mest varit idioter som har gnällt över att StockX stoppade köpet för att skorna varit fejk, och sen betalat tillbaka köparen hans pengar, istället för att skicka ett annat par.

Vilken otacksam idiot..

Men jag har också sett folk som har fått fejk skor via StockX, men det har löst sig med att köparen har fått sina pengar tillbaka och fått behålla fejk-skorna, MEN! Fejks ska ju ABSOLUT INTE komma igenom StockX-filtret!

 

  • Jag har tipsat om StockX i andra syften tidigare, blanda annat så kan du lägga upp din samling i en egen portfolio så du lättare kan hålla koll på din samling och dess värde, och på så vis så hjälper du StockX att hitta rätt pris när du knappar in vad du själv har fått betala för skorna.

 

 

  • Jag har tyvärr inte orkat lägga upp min egna samling, jag jag gjorde det åt min vän som köpte en komplett Air Jordan samling på en och samma gång.

 

 

7 månader senare och den samlingen står fortfarande deadstock!

 

(Visited 10 463 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

yes o jag ångrar inte mitt köp alls dom är helt underbara

Jonte

Blir det inte en massa extra tullavgifter o liknande??

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x