Arrow Emblem: Hawk of the Grand Prix / Arrow Emblem Grand Prix no Taka / Super Grand Prix

Spread the love

Denna filmen är jag “uppvuxen” med..
Som väldigt liten Pierre så “råkade” mina föräldrar köpa denna filmen i tron om att det var vanlig barn-tecknad..

Men det var det inte.. Så som liten unge har jag sett denna filmen MÅNGA gånger.. Och gråtit till den nästan lika många gånger..

Mina föräldrar säger att jag dramatiskt kunde skrika ut gråtandes “Takaya!!”… Detta minns dom än idag..

Senare i livet, Innan tonåren, Så försvann denna VHS kassett.. Och jag har letat efter filmen sen dess..

För några år sen så gav min gode vän med en DVD i födelsedagspresent, Det var avsnitt 2..
Då som först insåg jag att filmen jag har sett var en väldigt kort version av 44st 25 minuter långa avsnitt!

Och… Dessa avsnitt har jag letat efter många långa dygn i mitt liv…

2010 så hittade jag några avsnitt på spanska.. Men det var inte ens lönt att kolla på.

Denna filmen har betytt otroligt mycket för mej… Mitt bilintresse… Och lärde mej en hel del om det sena 70-talets Formel 1..
Eller kanske tidigare.. Serien sändes i Japan 77-78.

Lärde mej mycket om bilar rent allmänt.

 

Och nu.. En natt som 32 år gammal…
Så hittade jag iallafall filmen uppdelad på Youtube..

Men skulle någon där ute kunna hjälpa mej hitta hela serien dubbad på Engelska (eller Svenska) så hade jag haft en sak mindre på min bucketlist =)

Här är filmen, Jag vet inte om det är den som jag såg som liten (Den var svenskdubbad också tror jag)

OBS: En spellista med 10 klipp

http://youtu.be/89HvQW-kApQ?list=PL10260A8C3AF14C35

 

EDIT

Nope.. Inte den filmen jag minns.. Jag måste ha sett några hela avsnitt ifrån serien som liten.

(Visited 155 times, 3 visits today)

28 svar på ”Arrow Emblem: Hawk of the Grand Prix / Arrow Emblem Grand Prix no Taka / Super Grand Prix”

 1. Jag letar också efter denna serien men då på svenska med original rösterna… Jag har bara sett avsnitt två då min far lyckades précis som dina föräldrar bara köpa ett avsnitt I tron om att det va en film… suck.

  Mvh Martin

 2. Hade hela serien som liten på VHS sen flyttade vi till USA och vi sålde mycket. Har letat efter den i många år nu 🙁
  Har Starzinger, Rai grottpojken i helhet nu vill så gärna att min son skall få uppleva dessa. De hette Grand Prix här i sverige

 3. det finns en dvd upplaga, men vhs tror jag är längre och lite olik. De dyker upp ibland på tradera men brukar betinga ett pris på 200kr st. den vhs jag har 1an av är formel 1, dvd där bygger han en offroadbil.

 4. Jag har också letat i många år efter denna. Är också uppvuxen med den, hyrde VHS i videobutiken, tror det var typ 27 eller 29 avsnitt, men undrar om inte varje kasset hade två avsnitt på sig, eller så hade videobutiken bara de första ca 30 avsnitten. Och även jag vill så klart pracka på min son denna eminenta serie. Om någon hittar den så berätta gärna för oss andra hur vi kan få tag i den också!

 5. Ja tyvärr, flera år senare så ingen lycka.
  Jag hittade en sida för några år sedan som hade de flesta avsnitten, men med spanskt tal.. så det var ju inte så intressant.

 6. Hade 3 filmer som liten. Grand prix och silver fang tittades på fanatiskt. Min käre mor slängde alla vhsband för många år sen. Har sökt med lykta efter Arrow enblem utan resultat. Det gnager mig som tusan. Det måste finnas exemplar där ute.

 7. Har del två på vhs. Skulle kunna digitalisera den ifall någon med del 1 gör detsamma!
  Detta gäller alltså filmen med svenskt tal.

 8. Ifall någon som läser/kommenterar har del 1 så vore det väldigt uppskattat ifall denne kunde digitalisera den alternativt skicka den. Detta gäller alltså Del 1 av filmen med svenskt tal. Har sett den för längesedan men har tyvärr inte kvar bandet.
  Jag kan lägga upp filmerna på någon lämplig hemsida.

  Fanns serien dubbad till svenska?

 9. Jag fick tag i del 1 med svenskt tal för 2 år sedan via tradera efter å letat den i 6 år innan.

 10. Tyvärr har jag den på vhs och ingen möjlighet att digitalisera den just nu. Hittar jag nån så meddelar jag dig på engång. *Gammal hyr vhs ser det ut som.

 11. Har filmerna på vhs både ettan och tvåan. Tyvärr ligger dom nog bland allt bråte i nåt av uthusen, skulle jag gissa, annars är dom nog tyvärr borta.. Har tänkt på dessa sedan barndomen så ska försöka leta upp dom i veckan. Svenskt tal på båda.

 12. Hittade båda kassetterna, såklart längst ned under allt bråte. Ska in på onsdag och kolla om att digitalisera. Tvåan har jag för mig är i bra skick men ettan minns jag inte riktigt hur den mår, den har spelats jämt lite mer om man säger så.. Men upp till bevis för nu drar jag igång den😍

 13. Skulle vara bra om vi kontaktar någon annanstans än här då jag inte får aviseringar härifrån 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.