Minnie Riperton – Reasons

Stevie Wonder som jobbade mycket med Minnie och hennes musik, spelar trummor i denna låten(studioversionen) under ett hemligt alias ”El Toro Negro” .

Han var ett stort fan av Riperton, så när han blev ombedd av hennes make att producera hennes (bästa) skiva så tackade han direkt ja, trots att han var väldigt upptagen med sitt egna band, sin egna musik, sitt egna album och låg på ett konkurrerande bolag.

Så för att kunna hjälpa Minnie med att göra hennes skiva så skapade han detta alias och även ett fejkat bolag.

När skivan var klar så tyckte Stevie att den var lite kort, det saknades en låt för att uppnå dom 40 min som var ”kravet” på ett album då.

Så han bad Minnie och hennes man att göra deras mest ”pinsamma” låt, bara som ett skämt typ, som tydligt utfyllnadsmaterial.

Och då sa Minnie direkt att hon har en liten sång hon brukar sjunga för sin dotter för att hon ska somna så att hon och hennes man kan ha lite ”vuxen tid” ihop.

Så Stevie satte sej vid pianot och synthesizern.. Och Minnie började sjunga…

And the rest is history…

Hennes bästa låt.. Hennes bästa skiva..
Och en av dom bästa musiker någonsin som ligger bakom detta också…

Men varför jag började inlägget med låten ovan är för att det trummandet som Stevie Wonder gör där under sin pseudonym ”El Toro Negro”, säger både Pharrell Williams och J Dilla att det är något av det bästa trummande dom någonsin har hört.

(Visited 23 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x