Why Engagement Rings Are a Scam

 

Ja det är ju ingen hemlighet idag att kärlek handlar om pengar.
Ska du visa kärlek så visar du det genom att spendera pengar… Ju mer du spenderar.. Desto mer tycker du om henne…

Detta tycker jag inte bara är SJUKT!.. Utan också allt det där med jämställdhets-sjukt också.

Men eftersom vi nu lever i den värld vi gör.. Eller rättare sagt.. Eftersom tjejer lever i den värld dom gör.. Så har jag sagt att på ringen är det ok att lägga max 3 månadslöner.. (“regeln” är 2 månadslöner”

Denna diskussionen har jag tagit upp med många.. Och då har jag fått höra det ena sjuka efter det andra…
Ringen SKA kosta MINST 100 000kr.. Diamanten ska vara på minst en Carat.. Så fin som möjligt även om hon ALDRIG skulle se skillnaden på den och en 3 steg mer “oren”.

Sen finns det även dom som KRÄVER minst 2 eller 3 ringar!
Förlovning.. Vigsel.. Och sen minns jag inte vad den 3e skulle vara..

Och just det.. En klocka som morgongåva med ju 😉

Jag vet också två tjejer som krävt Rolex klockor.. Den ena för att han skulle få gifta sej med henne.. Och den andra för att hon skulle föda hans barn..

Jepp.. Det är en sån värld vi lever i…  Vi får inte kalla dom för horor.. Men vi ska KÖPA deras kärlek och MUTA kvinnorna för att dom ska gifta sej med oss?

Så.. En ring på MINST 100 000kr.. Ett bröllop vad jag vet går ju på MINST ett par 100 000kr.. Ett par.. En halv mille skulle jag vilja påstå.. Men det är ju från folk till folk..
Sen en resa på det..

Så vi säger extremt lågt räknat.. 350 000kr.. Extremt lågt räknat..

Är det inte bättre att lägga dom pengarna på att ha en bra vardag?

Nu vet jag inte vilken sits folk är i när dom gifter sej..

Men MIN tanke var att REDAN ha bil, redan ha hus, redan ha en massa pengar osv osv innan jag skaffar kids, giftemål har jag aldrig brytt mej om, Men OM man nu ska gifta sej så om rätt ska vara rätt så gör man det innan man skaffar barn…

Så.. Du ska alltså redan vara mycket rik.. ha det helt stabilt i ditt liv.. Sen ska du ha några hundra tusen liggandes för att “få” gifta dej.. Och sen där på ska du ha råd med att ha kids..

 

En ung Pierre på 16-17 år drömde om en gång om att gifta sej, Och att vara så förberedd som möjligt inför att skaffa familj.
Jag ville som sagt nästan vara ekonomiskt oberoende innan jag skaffade barn..

Vara tillsammans med en tjej ett bra tag innan vi flyttar ihop.. Bo ihop ett tag innan vi skaffar barn..
Och nån gång där innan steg 3 eller i värsta fall innan steg 2 som det egentligen ska vara.. Så skulle man gifta sej..

Så några år senare in på vuxenlivet så hade jag sparat en del pengar.. Min juvelerare hade en fin diamant för ett VÄLDIGT bra pris! (long story men han ville bara bli av med den)
Jag la 25 000kr i handpenning.. Jag gick i 2a ring.. Hur gammal är man då? Ja man är nog inte mer än dom där 16-17– Men det hör till storyn att min släkt har tjatat på mej att gifta mej sen jag var 13 typ..

Vilket som.. Jag hade sparat pengar.. Hade inget direkt mål..
Denna stenen dyker upp.. Jag MÅSTE bara passa på.. Lägger dom pengarna jag har och sen så fortsatte jag att betala från 5000kr när jag hade.. tills jag fick jobb och betalade 5000kr i månaden tills stenen var färdigbetald.

Utan att plussa ihop allt så var poängen med denna stenen att “min juvelerare” hade en River Diamant.. Det absolut finaste du kan tänka dej..
Den stenen var DYR!

Han åker till Monaco för att träffa en köpare..
Dom sitter och pratar länge ute på en restaurang.. Stenen ligger framme mellan dom på bordet..

Efter en bra stund så säger köparen att han ska tänka på saken..
Säljaren blir paff.. Stannar kvar i Monaco i 2 dagar till.. Köparen hör inte av sej.. Säljaren/ “min juvelerare” åker hem… Skitsur..
Lägger undan stenen i kassaskåpet igen..

Den ligger där ett tag..
En ny köpare dyker upp.. Och då inser dom… Att han den ev köparen i Monaco.. Har bytt ut River stenen.. Mot en Top Wesselton..
Svårt att förklara.. Men han bytte ut denna sten utav kvalitet 1 (MYYYCKET ovanligt) mot en sten som hade kvalitet 2 (MYCKET ovanligt.. Folk köper stenar 4-5 steg ned på vägen om anser att detta är jättefina stenar)

Så.. Även om denna stenen han hade blivit lurad på fortfarande är en jättefin sten som kostar MYCKET..
Så var det ingen River diamant för långt över miljonen alltså…

Så.. När han inser detta.. Så är han så extremt arg.. Känner sej så blåst.. Att han NÄSTAN vill kasta denna sten han nu har istället..

Nästan.. Farsan får höra denna storyn.. Och givetvis ser sin chans..
Han tar dit mej.. Juvelerarn har bokstavligen sett mej växa upp sen jag var bebis.. Och när jag då säger att jag vill köpa ringen på avbetalning för att ha till min blivande fru..
Så givetvis fick jag den så extremt billigt.. I sammanhanget.. En struntsumma..

Vilket som.. Vad jag skulle komma fram till var att jag gav då ALLA pengar jag hade.. Som jag hade sparat i flera år..
Gav allt jag kunde under skoltiden..
Och så fort jag fick ett jobb så betalade jag av denna sten dyrare i månaden än vad jag någonsin har betalat av på en bil.

Och för att inte bara ha denna sten liggandes löst så den ev skulle råka hamna i dammsugaren (true story) så innan det var coolt på killar.. Så bad jag juveleraren att sätta denna sten i ett öronhänge..
Och sen har jag burit denna sten.. Tilltänkt min blivande fru.. I mitt öra, under snart halva mitt liv..

Detta tycker JAG är en så extremt kärleksfull historia..

MEN.. Poängen är då.. (nästan) INGEN tjej skulle nöja sej med denna lilla sten idag..
Den är på 0.64carat.. Det är på en bra slipning 0.9mm mindre än en sten på 1 carat precis.. Vilket “kravet” är idag..

Så.. En tjej hade aldrig sett skillnaden med blotta ögat.

Vart du än går in i Sverige för att köpa en sten så blir du sålt MAX en Wesselton SI..
Så även om den skulle vara DUBBELT så stor som min.. Så ska inte en sån sten kosta med än 1/5 än min..

Men.. Size matters… Låt ingen annan lura i dej något annat..

Och folk har inte koll på ett skit (tjejer) förutom att det ska vara dyrt, Dyrare än vad du egentligen har råd med.. Och så STORT som bara möjligt..

En ring hon ska bära dygnet runt resten av sitt liv.. Även om hon aldrig kommer kunna bära handskar igen.. Och den kommer fastna i hennes kläder osv osv..
Opraktiskt minst sagt..

kim kardashianParis Hilton and Paris LatsisElizabeth Taylor shows off the 33.19 carat diamond ring given to her by husband Richard BurtonJennifer AnistonPut a ring on it: Beyonce, seen in September 2011,Jennifer Aniston

Ok.. Nu KANSKE jag ska vara snäll och inte döma ALLA tjejer.

MEN!  99% av alla tjejer jag har pratat med under dessa 15 år har tyckt och sagt samma saker som fått mej att inse det jag inser och förklarat ovan.

Så innan ni feminister klagar på MEJ.. Så går jag efter MIN erfarenhet och MIN verklighet..
Och ja vi lever olika liv med olika människor.. So dont go there.

 

* Och ja.. Ang diamanter.. Varför priserna är som dom är officiellt är för att det bara slipas ett visst antal stenar och det bara släpps ett visst antal om året just för att hålla efterfrågan och pris uppe.

 

(Visited 24 times, 1 visits today)

13 svar på ”Why Engagement Rings Are a Scam”

 1. Då “älskar” jag inte min tjej mycket 😉
  Om jag hade köpt en ring som inte dög för henne på grund av att den var för billig, så skulle hon inte duga för mig. Är det något jag avskyr så är det otacksamma människor.

 2. Vem kräver något egentligen? Och vem lägger 500 000kr på ett bröllop med resa som har normal arbeten?

 3. Alla tjejer kräver verkar det som. Min kusin hade en förlovningsfest precis innan jul för över miljonen.. FÖRLOVNINGSFEST..
  Men annars rent allmänt bland släkten så ett bröllop för 500k till en mille är standard.. Helt sjukt är det.. Kommer nästan tusen människor som bara är där för att äta och supa gratis.

 4. Bland “utlänningar” och amerikanare så är det nästan standard att man sparar till ett bröllop under hela sitt liv.. Och “barnens” föräldrar sparar också så fort dom föds nästan.. viktigare än att spara till körkort!

 5. Om man lägger en mille på förlovningsfest så bor man i alla fall i en kåk för tio millar och kör bil för minst 1 mille, annars känns det rätt haltande. Kommer det tusen pers är det inte så konstigt ,men vem vill ha 1000 pers på sitt bröllop? Att människor i din släkt lägger sådana summor på en fest får stå för dem, synd om de som ska pröjsa bara, men det är inte vad gemene man lägger. I min omkrets ligger ett bröllop på cirka 150 000kr inkl bröllopsresa, och huserar cirka 80-100 pers

 6. Bilar för ett par miljoner har dom. Men ingen kåk för 10 mille. 1000 pers blir det rätt så lätt.. Alla nära släktingar MÅSTE komma och sen så blir det en hel del extra.. Och alla familjer har ju i snitt 5 barn.. och deras barn i sin tur 5 barn osv.. så folk blir det i mängder väldigt lätt.

  Så en hundring på bröllopet och 50 på resan? vart har man bröllopsfesten då?

  sist jag kollade på vad ett “svenskt” bröllop kostade så utöver hyran av personal och lokal så kostade det 450kr per “tallrik” som dom kallade det.. Sen då kläder, klänning osv.

 7. Vi räknade 1000kr per kuvert inkl dryck och det stämde rätt bra. Var man har det? Ängavallen, Riddarsalen på Malmö museum eller typ ödåkra gård eller gästis eller likn där det finns servering.

 8. Nej vårt gick tyvärr inte ihop på 150 med allt, men jag vill inte använda mig själv som referens för vad gemene man lägger. I min värld kan ett bröllop minus resa kosta allt från 20 000kr till hur mycket som helst. Roligaste och finaste bröllopet jag varit på var nog det billigaste, och det dyraste var både tråkigt och stelt. Jag gav inte Nathalie någon ring för hundra papp och vi köpte ingen bröllopsklänning för 50 000kr, då får man mer till annat som en resa till NY inkl all shopping och uppehälle. Klänningen blev ändå förstörd på bröllopet av rödvin och ringen är ersättningsbar om den skulle försvinna, vilket är högst troligt. Vi spenderade pengarna på maten och drycken, och en riktig dj. Varken jag eller Nathalie orkade göra något själva så allt lejdes bort och då betalar man mycket för lite tyvärr.

 9. Som kvinna måste jag påpeka att för mig är inte pengarna det viktiga, inte heller ringen, min ring kostade 700kr,en slät förlovningsring i silver.Jag kräver helldre respekt än en fet plånbok.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.