Aftonbladet uppmärksammar Nike Air Yeezy 2 realesen.

Så jag bara klistrar in.

Tältar för gympadojor – värda 15 000 kronor

Foto: Carolina Byrmo

Butiksbiträde: ”Flera år sedan en så stor hajp kring en sko”

Just nu tältar 30 personer från hela Europa till en skobutik i Stockholm. Varför?
Till helgen startar försäljningen av Kanye West och Nikes nya sneakers. 2 600 kronor är priset – men budgivningen på nätet är redan uppe i 15 000 kronor.
Ni har hört talas om folk som köat i veckor för Springsteen-plåtar, Ipads eller för platser till någon ny biofilm. Men gympadojor? Jo då, det är det senaste. Utanför Sneakersnstuff på Södermalm i Stockholm tältar just nu 30 sneakersnördar för att kunna lägga vantarna på Kanye West och Nikes nya skodon: “Nike Air Yeezy 2”. Folk har rest från bland annat Tyskland, Norge och Skåne.
– Det är ju skithäftigt eftersom skorna är limiterade, det finns max 3000 par i hela världen. Och de är jättefina, dessutom, säger Flakron Mazrekaj, 20, som åkt sex timmar med tåg från Oslo för att hamna långt fram i kön.

15 000 kronor på Ebay

Skorna släpps på lördag kl 14 och varje person får då köpa max två par á 2 599 kronor. För de som lyckas komma tillräckligt långt fram i kön finns stora pengar att tjäna. Om man är beredd att sälja, alltså. På Ebay ligger ett par ute just nu och där är budgivningen – hittills – uppe i nästan 15 000 kronor.

“Stor hajp”

– Vi har funnits i 13 år och det här är absolut det häftigaste vi varit med om. Det har inte varit en sådan här stor hajp kring en sko på flera år, det är mitt intryck, säger Olof Törnqvist som arbetar på Sneakersnstuff.
Vad beror hajpen på – vem vill betala 15 000 spänn eller mer för en sko?
– Vissa samlar på frimärken medan andra gillar skor. Att Kanye West är inblandad bidrar förstås också, säger Olof Törnqvist.
Aftonbladets modeexpert Nina Johansson tycker inte att 15 000 kronor är överdrivet mycket pengar för en sko.
– Det är klart att det är mycket pengar men jag tycker inte att det är orimligt. Man skulle inte reagera om det rörde sig om en annan typ av konst, säger Nina Johansson.

**********************************************

Men att köpa för en ny Apple produkt är fullt normalt då?
Eller för en gayfilm om en glittrande vampyr och en rakad varulv utan tröja..

(Visited 29 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.