Dagens Notiser : Lite Rolex-Info från Nymans ur i Stockholm.

Jag tackar Dante på Klockcentrumet för infon.

 

Väntetider
114060 = 6mån


116610 = 1år


126600 = 2år


116610LV (Hulk) = Skriver inte ens upp folk på listan längre, för många i kö.

Serviceintervaller på Rolex ifrån 1:a Juli 2015 och framåt:

”Vi rekommenderar service efter att 5års garantin gått ut, ca 6-7år samt vid vart 3:e service BÖR man byta ut kronan och kronhals”. Pris på en fullständig service inkl polering och byte av MINDRE delar kostar 6500kr.”

 

 

 

 

https://www.facebook.com/groups/249648025461464/

 

 

 

Min åsikt om väntetider är att detta BARA handlar om Rolex nya metoder att få klockorna mer exklusiva igen.
Jag berättade ju för ett tag sedan om att Rolex har abrupt stängt ner MÅNGA Rolex återförsäljare och nu då förlängt väntetider, just för att få upp hypen, som jag utan tvekan är kanske större nu redan än vad det har varit på säkert 25 år.

Och det MÅSTE säljas fler Rolex klockor nuförtiden än vad det någonsin har gjorts tidigare.

Så ett halvårs väntetid på en simpel no-date Submariner är ju bara löjligt och enbart ett sätt att kontrollera marknaden och skapa hype.
Och ETT ÅR på en med datum…
Så länge hade jag ALDRIG väntat på en Submariner!

 

OBS!

RYKTET är att väntetiden på en ”Panda” Daytona är 6-7 år, minst 5 år iallafall..

Löjligt.

 

Och ni kan även förvänta er ytterligare prishöjningar.

Så ja… skynda fynda.. Och allt detta skapar ju bara ännu mer sug och hype.

(Visited 6 149 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Andy

Jag är övertygad om att du har rätt.
Jag läser med förskräckelse på vårat största Svenska forum för klockälskare & entusiaster hur människor är alldeles saliga efter att ha TILLÅTITS köpa en Rolexklocka för 100 000 sek efter ÅR av väntan.

Rolex pumpar ut närmare en miljon nya klockor om året. En snabb huvudräkning säger mig att det inte är brist nånstans på någon modell annat än lokalt och tidvis möjligtvis, sålänge inte Rolex VILL att det ska vara så.

Varken AP och Patek är i närheten av samma hype. Bortsett från Nautilus modellerna i stål kanske.
Trots att de producerar betydligt färre klockor än Rolex.
Vad kan det vara, Patek Philippe dryga 50 000 st och AP något färre?
5% alltså.

Nej, det är klart att dessa väntetider finns för att Rolex vill ha det så. För med en produktion på 2 – 3 000 klockor per dag så behöver det naturligtvis inte vara 5 – 10 års väntetider på att erbjudas ynnesten att få betala 100 000 för en klocka.

Om konsumenten skulle säga stopp och vägra köpa en enda produkt stämplad rolex fram till nyår så skulle det hända mycket med både priser och tillgänglighet. Men det kommer aldrig hända.
Vi älskar att få vara en bland dessa utvalda som tillåts bära en stålklocka (som kostar lika mycket som samma modell i guld) från Rolex.
Det betyder att vi kan hålla fast vid villfarelsen att vi skulle vara lite mer speciell än den breda massan ett litet tag till.

Tack för en mycket intressant blogg.
Jag har sporadiskt kollat lite då och då innan men i takt med att vansinnet bland de såkallade entusiasterna ökar på forumen så känns det kanske som en lite lugnare miljö och framförallt större chans för fakta att följa en entusiastblogg?

Har du tips på fler bloggar eller alternativ till de stora entusiastforumen?
Jag söker fakta, kunskap och kanske tips på andra vägar att gå än genom AD eller en guldgrävare om jag ska köpa en klocka.
Jag har varken lust att vänta 5 år i kö eller betala någon gråhandlare 150% för en klocka bara för att Rolex vägrar släppa ut sina produkter på marknaden.

Hälsningar Andy

Hannes Lind

Snubblade in på sidan och ville bara lämna en synpunkt som passar klockrent in på ovan. Fick ”chansen” att köpa en Rolex Sub No date
av en AD för 87´ . Redan där kändes det hmmmm… dyrt men precis som det har skrivits här så kändes det som att ”wow får chansen att köpa den så jag måste ha den”. Var inne och testade klockan 2 ggr och det hände absolut INGENTING. Har iofs 6 st bra klockor sedan tidigare (Monaco, Sea+Speed M, Datejust,Panerai, Tudor BlackBayBronze) så behovet kanske inte fanns direkt… :-)Så jag avstod. dels för att känslan inte infann sig men även för att priset och hypen kändes helt fel.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x