Dagens Notiser : Värme och ren luft i garaget

I mitt ständigt tjatande om ett garage så är det främst ett varmt garage som jag nämner.
Eftersom jag är så trött på att stå utomhus och mecka i alla möjliga väder och temperaturer.
Och ja det är många verkstäder man har varit i där det har varit riktigt kallt.
Eller att de har fått vädra mycket för att den enda uppvärmning garaget har haft har varit en Dieseldriven värmekanon (eller vad de heter) som luktar skit!

Och där kommer vi in på dagens notis..
Jag har en luftrenare hemma på grund av min pollenallergi.. och ja allergi mot allt.. bland annat allergi mot illaluktande grannars som röker.
Så min luftrenare som egentligen bara ska vara igång när jag sover med öppen balkong på sommaren, är igång dygnet runt, året om… Och den börjar nog bli utsliten för att den låter lite när den är i ”sov-läget”.. Då den ska vara knäpptyst.

Så jag har till och från kollat efter en till, den jag har fungerar perfekt, och är till för stora lokaler, men visst, en till i vardagsrummet hade inte skadat.

Nu slog det mig, att det största problemet i de verkstäder som jag har besökt de senaste åren har inte (bara) varit brist på värme, utan att det har varit riktigt dålig luft där!
Ni minns kanske inlägget då jag köpte något till Miatan och killen hade lackat sitt tak i ett inte det minsta ventilerat garage!
Jag kunde bokstavligen inte andas där, och ja killen verkade rätt så hjärndöd..

Och är det inte att någon har lackat, så luktar det bensin, avgaser osv osv..
Så ska JAG ha ett garage så måste jag absolut ha ren luft i min arbetsmiljö!
För mig så går det inte att mecka eller ens tänka klart om det är kallt och/eller dålig luft!
Usch nej!

Så varmt och ren luft är verkligen ett måste för mig, Ja givetvis ska man kunna ventilera och släppa in kall frisk luft med.
Det ska vara som att vara inne i sitt hem helt enkelt =)
Det finns så smarta, smidiga, energisparande lösningar på att ha varmt och ren luft hemma, så varför inte ha det i sitt garage också?
T.e.x en ”luftvärmepump från Daikin

Så att värma sitt garage med en Dieseldriven värmekanon, eller ett litet värmeelement ifrån Biltema som drar mer ström än vad det alstrar värme, nej det är inte genomtänkt alls..

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Related Post

Engine Horsepower vs Wheel Horsepower – Expl... Tydligen är det bara vi svenskar, Eller rättare sagt.. Vi trimmare i Sverige som snackar och "hästar på hjulen".. Dvs den effekt som verkligen kommer...
Benchmark: The new Porsche 911 Turbo Cabriolet mod... http://youtu.be/T9gX5BpjnXQ Tja.. Varför inte en cab..
World’s Fastest Toyota Supra Becomes Even Faster http://youtu.be/h9Rjxdg_O4Q http://youtu.be/5y2vzjXeWgA Detta är SNABBT!

Kommentera