8 smarta anledningar att få orgasm oftare

Taget från Solo

 

orgasm

På egen hand eller med partner spelar ingen roll – här är 8 anledningar att få orgasm oftare.

1. Orgasm kan lindra stress

En stor amerikansk studie från år 2000 kom fram till att 39% av alla kvinnor onanerar för att stressa ner. Orgasmen ska kunna släppa spänningar i kroppen och stimulera en varm och avslappnande känsla.

2. Det kan vara smärtlindrande

Det finns en del forskning som tyder på att orgasm kan lindra alla olika typer av smärta. Anledningen ska vara att en orgasm frigör oxytocin, ett hormon som ger en endorfinkick i kroppen.

3. Du håller dig frisk

Vitaminer och mineraler i all ära, men orgasmen kan faktiskt också boosta ditt immunsystem.

4. Dra igång dagen

Att få en orgasm på morgonen kan bidra till att du känner dig piggare och gladare hela dagen. Dessutom ska du kunna hålla dig mer skärpt och alert!

orgasm

5. Du slipper mensvärk

Okej, du slipper inte mensvärk helt och hållet – men även här kan orgasmen hjälpa till att lindra det onda. Men det är inte allt! Klitoris är nämligen känsligare och större under mens, vilket kan göra orgasmen betydligt mer intensiv.

6. Det är ungdomens källa

Det kanske inte är totalt vetenskapligt – men det skadar inte att testa. Vissa studier tyder nämligen på att kvinnor som får orgasm minst fyra gånger i veckan kan se upp till 10 år yngre ut.

7. Orgasmdetoxa!

Blodflödet i kroppen ökar när du får orgasm, vilket faktiskt blir en slags naturlig detox. Och ja, det är ju skönt också.

8. Det gör dig gladare

Nej, det är säkert ingen nyhet att du blir glad av en orgasm, men rent fysiskt är det faktiskt så att dina endorfinnivåer skjuter i höjden när du når klimax, vilket är nyckeln till välbefinnande. Dessutom sänker orgasmen halten av kortisol i kroppen, som skapar inflammationer bland annat.

orgasm

(Visited 19 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x