51 comments on “Dagens Kärleksguide : Hur du får tillbaka ditt ex

 1. Kul att guiden uppskattas.. Den har legat på min topplista sen jag skrev den, Men ingen som kommenterat.
  Hoppas du får den rätta kärleken.

 2. Hej. Jag kan berätta för dig att din sida är jätteuppskattad både personligen och tydligen av andra. Jag kollade din rate lite hemligt påsidan om för att jag själv är desperat i behov av hjälp och vill veta om dina ord/sida är legit… vilket den är, mest hit rate på orden ”få tillbaka ex”. Keep up the good work, bra råd, bra sida. Tack.

 3. Hej,, Tack för dom värmande orden, Det behövdes nu när jag tycker att siffrorna bara rasar ännu en gång.
  Rate? vart kan man kolla det??
  Jag tänkte faktiskt just på detta inlägget tidigare idag, Om jag skulle uppdatera det kanske, Men jag vet inte om det gör någon nytta.
  Just nu känner jag också att jag behöver rådfråga någon =)
  Och mina tips är ju oftast från min egna erfarenhet eller riktad till någon vän i åtanke.
  Så har du någon specifik situation eller fråga så var inte rädd för att fråga så ska jag försöka hjälpa så gott jag kan.

  Mvh Pierre

 4. Hej. Är kvinna och snart 30. Kommer precis ur ett helt förjävligt både psykiskt och fysiskt förhållande för andra gången. Ett ex till mig har dykt upp i mina tankar de senaste månaderna och även om jag har haft någon annan har jag mer och mer insett vem som egentligen tar upp större delen av mitt hjärta, och vilken jäkla diamant jag valde att slänga i soporna.
  Helvetes jävla apskit är det enda jag kan säga! Jag krossade honom totalt och har dessutom använt honom som rebound och hans enda svar till mig när jag hörde av mig för att klippa alla trådar med honom var att. ”Det är okej, du vet att du alltid kommer att vara speciell för mig”.
  Han är fantastisk och av respekt till honom borde jag verkligen ge mig själv tid innan jag hör av mig IGEN. Om jag ens borde.
  Som sagt. Meditera, döda ditt ego och acceptera alla förändringar i ditt liv. Man är alltid på rätt väg och man behöver ingen annan för att må bra.

  Den här tråden måste jag säga var väldigt bra. Den ger en perspektiv ifrån många håll och kanter.
  Det viktigaste i ett uppbrott är att ta sig tid att gå igenom känslorna som du skriver. Alltifrån panik till botten och eufori.
  Lycka till alla där ute. Sök eran egen sanning.

 5. Pinback: How to Get Your Ex Back By Texting (Get Your Ex To Obsess Over You By Sending Text Messages!) | Sir_Pierre's Godispåse

 6. Bra skrivet. Du är duktigare än vad du tror!! 😉
  Lärt mig väldigt mkt bra saker som jag inte tänkte på innan. Bra tips man! 😉

 7. Jag hittade till din sida idag, sökte på google ”få tilbaka ex”. Är tjej, runt 25. Blev helt matt när jag läste detta inlägg. På ett positivt sätt. Det tog slut mellan mig och exet för ett halvår sedan och det var jag som drog igång hela göra-slut-karusellen. Jag har träffat andra, eller iallafall försökt men det blir aldrig något mer. För jag har känslor för honom, äkta känslor och är såklart jävligt ledsen, arg och förbannad att jag var så pådrivande att göra slut, för att ”nykärs-känslorna” försvunnit. Jag har verkligen ont i hjärtat, hela dagarna, varje dag. Märkligt hur det kan göra så ont i bröstkorgen, det är fan värre än en bruten fot eller halsfluss. Riktigt jäkla plågsam och ihållande smärta.

  För att göra en lång kommentar kort. Ditt inlägg har fått mig att inse att jag måste försöka en gång till. Även om det inte blir något mellan oss igen har jag iallafall försökt. Så, tack för din fina text. Den har verkligen påverkat mig. Fenomenalt skrivet. På riktigt. Det är inte många texter som fått mig att börja gråta…

  Kram på dig!

 8. Hej Emma
  TUSEN tack för din mycket fina komplimang..
  Den gjorde verkligen inte bara min dag utan fick mig att känna att det finns verkligen en mening med allt bloggande jag gör.
  Det var t.o.m som så att jag började undra själv och fick läsa om texten igen för att se om det verkligen var så bra skrivet =)
  Jag läser sällan det jag själv skrivit utan bara kör på direkt ifrån hjärtat.

  Nu vet jag inte hur eller varför det tog slut mellan er, Men jag förstår precis hur du menar, Och så länge du tänker på och saknar ditt ex så kan ingen annan kille ERSÄTTA honom. Även om du nu skulle hitta någon annan som är ”bättre” än ditt ex..
  Du tycker fortfarande om ditt ex det är det ingen tvekan om.. Och du kommer aldrig att kunna ta nästa steg förrän du har tagit ett steg tillbaka och iallafall försökt få det att fungera med ditt ex igen..
  Oavsett om det går bra eller dåligt, Så är det först då du kan ta nästa steg i livet.

  ”Ny-kär” är man just bara i början eller om man har varit ifrån varandra.. ”ny-kär” är inget att bygga ett riktigt förhållande på eller att ha som KRAV på ett riktigt vardagsförhållande.

  Att vara kär så som du förklarar nu är som att vara beroende eller besatt..Jag vet precis vad du menar..
  Och tyvärr så kan INGET ”lösa” det förutom att just ta tag i det du vill ha.

  Det är alltid värt ett försök igen.. speciellt om du känner som du gör så MÅSTE du försöka igen.. För ingenting annat i ditt liv kommer att kunna fungera eller få din 100% fokus innan du har lyssnat på och lytt ditt hjärta.

  Hoppas att allt går vägen.. Håll mig gärna uppdaterad

  Kram

 9. hej
  allså det här sidan det är va det bästa som jag har läst och varit med
  fan va bra skrivit.
  sitter i en exsakt samma sits som ni beskriver vete fan inte hur jag ska bete mig men vi har barn oxå så det är gör så jävla ont i mitt hjärta att förlora henne
  och hon har bara gott vidare som jag är en luft.
  kan inte beskriva hur det ä känns ledsen ledsen som fan
  hittar ingen lösning har inte lust att ta hand om mina barn även om jag gör men
  ändå jobbigt
  har ni andra som har råd?
  förlåt ville bara prata ut mig

 10. Hej
  Tack för komplimangen.

  Ja det störa problemet med tjejer allmänt är ju att ju mer en kille visar intresse, desto mindre intressant är det.

  Och när man då är i en sits som din så börjar man redan på minus.. För att hon har mer emot dig än säg om du vore helt främmande..
  Och ju mer du tycker om henne ju mer desperat blir du att visa henne det..
  Och det får bara henne att backa mer och snabbare.. Och bli mer envis.

  Hon har ju gått vidare av en anledning, Men det konstiga är som jag också kan läsa ur din situation är hur kan en tjej som har älskat dig en gång i tiden bara ”helt plötsligt” tycka NOLL om dig??
  Detta händer också och jag förstår det mindre och mindre för varje gång.

  Jag vet inte varför hon har slutat tycka om dig eller om det bara är tillfälligt..
  Om du har gjort något som hon inte tycker om eller om det finns någon annan som har gett henne ett bättre erbjudande..

  Men det enda du egentligen kan göra nu är att visa att du är en man som kan ta hand om dig själv och era barn. Och att du visar att era barn är det absolut viktigaste oavsett hur hon behandlar dig.

  Sen är väl då hoppet att hon ska förstå att du mår bra även utan henne.. Klarar dig utan henne..
  Och då brukar dom vilja komma tillbaka.

  Svårt som FAN när man egentligen bara vill bryta ihop och böna och be efter hennes kärlek tillbaka..
  Men det där funkar aldrig aldrig.. Aldrig i längden iallafall.

  Det blir en ond cirkel av desperat kärlek och oönskad kärlek..
  Och det sjuka är att låtsas som om man INTE tycker om eller behöver personen i sitt liv..
  DET funkar..

  Hemskt. jobbigt.. slöseri med kärleksfull tid..
  Men.. vad ska man göra.. det är den stora frågan.

 11. Tjena

  Kom in här för just nu ligger jag i separation med min fru, vi har barn, hus och allt. Hon känner att vi bara är vänner, skit jobbigt. Jag kämpar med allt för att hänga mig kvar, men nu fattar jag att det är ju helt fel. Hon vill inte ha mig som jag är nu, hon saknar den jag var förr. Hon vill ha spänning.
  Men allt du skriver är huvudet på spiken,
  Så nu jävlar ska vi släppa det och visa att den personen finns kvar trots vardagen. Nu är det slut med sms och övertalnings försök.

  Vet jag är några år äldre kanske, men dina ord har nog ingen åldersgräns

 12. Tråkigt att höra… Alltid vill dom ha spänning.. Det funkar inte så i det verkliga familjelivet.. Och tyvärr så har kärleksproblem ingen åldersgräns.. Jag hoppas att inlägget hjälper er och dig.. att det leder till att du mår bättre genast och att ert förhållande blir bättre så snart som möjligt. God Jul trots allt.

 13. Jag är en tjej och jag har gått igenom alla faser. Träffade han i veckan för att prata och vi bad varandra om ursäkt efter det ringde ja o messa men han läser smsen o skiteri o Gett han en paus efter att ja fatta att det inte blir nått svar.
  Ska jag ringa med dolt, Och bara fråga? Eller ska jag smsa och sedan ringa och testa?, eller bara skita i och festa (det känns inte så wow då om ja skulle flörta med nån skulle han få reda på det då hand vänskapkrets är stor.) har försökt ha några förhållanden men det funkar ej:( jag vill bara ha han men vf ignorerar han mig om vi förlåtit varann?

 14. Hon får ta dig som du är! Men som tjej vet jag att det skulle vara najs med överraskningar och att ni får tid över o inte tänker på barnen för några timmar! Böna och be inte för henne. Gör kanske en bok med fina bilder på er och lägg den i brevlådan, skicka inga sms el dylikt låt henne processa och minnas kanske börjar hon släppa in dig mer i livet och det är då du kan tex ta henne ut o göra spännande grejer, el mysa hemma i badet tsm… Om du förstår va ja menar

 15. Tja deniz

  Hur har det gått för dig?
  Sitter i samma situation som dig just nu, har du några råd??

 16. Hej
  Jag förstår hur du ser på det.. MEN om jag ska tolka ifrån min synpunkt så att man ber varandra om ursäkt osv betyder bara att man inte är ovänner… Inte mer än så.. man behöver inte ens vara vänner eller tillsammans efter det..
  Varför någon ignorerar SMS eller mail kan jag tyvärr aldrig förstå mig på… Det är bara extremt respektlöst. Men om han inte svarar på SMS så ring istället.. svarar han inte eller ens ringer upp ja då är det bara att låta honom vara en längre period innan du försöker igen.. och då menar jag alltså ett par månader tyvärr

 17. Hej alla!
  Vet inte om just detta är rätta för mig,men är så ledsen,jag saknar den person som jag älskar så mycket! Kanske någon av er här har erfarenhet eller vet hur tjejer tänker.
  Lång historia kort. Träffade en tjej,blev löjligt kära ,älskar varandra riktigt mycket,träffats i stort sett varje helg då det är en bit mellan oss. Vi är i bra ålder,har haft det fantastiskt roligt,mysig,hittat på massor av saker,det har verkligen varit full fart.. Gjort väldigt mycket fina romantiska saker för varandra,m.m. Och vi såg en ljus framtid tillsammans med barn,ja allt skulle bli ett riktigt fint kärleksfullt familjeliv med denna kvinna. Efter 6-7mån tillsammans bestämmer hon sig för att en tjejkompis ska bli inneboende hos sig pga hon hade ingenstans att ta vägen typ,plus att båda ville spara en slant och tyckte det kunde vara kul att bo ihop.. Jag och några andra var skeptiska till detta då jag ville flytta till henne inom det närmsta.. Men hennes tjejkompis flyttade in och jag kände mig mest i vägen.. Hela hösten har det varit upp o ner i vårt förhållande,min tjej har varit stressad,trött,orkeslös,inget mysigt tillsammans,osäker på vad hon känner o vill.. Dock har vi hörts av alla dagar med fina sms och samtal…
  Jag orkade inte tillslut att ha det så, sa att känner du inget för mig så kan du gå typ.. Hon gjorde slut och vi båda grät i varandras famnar innan hon körde hem,..
  Idag vet jag inte allt,men hon tackade mig för allt det fina vi har haft o gjort, tycker väldigt mycket om mig men känslorna fanns inte där..
  Har hon svårt att övergå från kär känslan till en mer vardag,älskar varandra,blir bästa vänner.m.m eller har hon tappat känslorna för mig för allt som hände henne nu i höstas med boende stress,jobba.m.m..
  Jag är förkrossad! Min framtid med henne gick åt skogen! Hon är det bästa som har hänt i mitt liv.. Älskar henne jättemycket!
  Nu till frågan! Ska man ge henne lite tid eller hur ska man agera? vi har bara haft lite sms kontakt runt jul o nyår.. Nu är det tyst på sms o mail… Gråter varje dag o är förtvivlad..
  Nästan ett år var vi ihop.😥

 18. Tack för svar!
  Tror nog inte det var så bra att hon flyttade in,de blev som sambo istället för mig o min tjej.. Hon har tappat känslorna för mig. Känns som att det aldrig blir vi igen…Jag vill höra av mig varje dag,men låter bli.. Hur länge ska man vara tyst? Men sen måste hon inse lite själv var problemet är..och varför hon tappade känslorna…

 19. Men hur länge ska dom bo ihop? Enligt min egna erfarenhet så är tjejens vän absolut största anledningen till bråk och att det tar slut.. Ja testa en månad… jobbigt som fan men det brukar löna sig.
  Bäst är om hon själv inser att hennes vän bara ställer till det för hennes privatliv. och två tjejer som bor ihop kommer att gå varandra på nerverna förr eller senare.

 20. Vet ej,tror nog inte det finns något avtal hur länge de ska bo ihop,ville inte lägga mig i det…Det fungerar säkert mellan dem men innerst inne så tror jag att de blir irriterade på varandra psykiskt och över praktiska saker..fast de tänker inte på det,båda är i det stadiet nu att skaffa sig något seriöst,inte bo med varandra…Jag har aldrig tagit upp detta innan för min tjej att det är nog inte så bra med inneboende.. Förra veckan skrev jag ett långt brev och förklarade vad jag har för tankar om hela denna situationen,samtidigt som jag skrev hur mycket hon betyder för mig att jag är redo att flytta till henne när som.. Plus massor av saker o kärlek.. Innerst inne tror jag hon är så splittrad över allt som hänt på hösten,och när hon kände att hon inte kunde ge mig kärlek pga allt så tappade hon känslorna…Gjorde slut som var det enklaste att göra.. Inneboende kunde hon inte sparka ut.. Jag är förvirrad över situationen och hoppas verkligen att hon ”slänger” ut hennes inneboende så kanske vi kan hitta tillbaka till varandra sakta men säkert.. För vi hade det riktigt bra innan!
  Jobbigt och vänta en månad,känns som år.. Jag kommer aldrig ge mig,hon och jag klickade så bra med allt…
  Tänker på henne alltid!

 21. Jag har inte fått någon respons på brevet… Hoppas det kom fram,jag nämnde i slutet svara om du vill typ… Men hoppas innerst inne att hon tar sig till allt vad jag skrev… Och funderade på det,om hon nu inte kastade det…

 22. Ja då kommer du tyvärr bara göra det värre för dig själv om du fortsätter att höra av dig.. även om vi killar inte vill tro på det så är tjejers ignorerande deras tydligaste tecken på att dom inte vill höra ifrån oss mer. Så.. låt det gå en månad om du kan.. sen kan du höra av dig igen.. blir du ignorerad eller dissad då med så låt det gå två eller tre månader till nästa gång.

 23. Jag hör av mig om en månad..svårt att vänta,men det får gå… Vill hon inte ses då så väntar jag en månad till… Tack för att du svarade!

 24. Det är jobbigt.. Men det är kanske det enda som kan funka.. allt annat just nu gör dig bara ännu mer oönskad. No prob =)

 25. Uppdaterat med ett nytt klipp ifrån Brad ang när ditt ex ignorerar dina SMS:
  OM det är någon kille eller tjej där ute som har svar på det där med varför man ignorerar så kommentera gärna, För att jag vill inte förstå det beteendet alls.

 26. Hej!

  Här kommer en ”uppdatering” från mig! Efter att jag skrivit här så kände jag verkligen att jag ville försöka igen. I samma veva fick jag reda på att han träffade någon ny och det blev faktiskt min vändpunkt, för efter jag fick reda på det varken orkade, eller ville, jag försöka få honom att älska mig igen för han hade ju gått vidare. Nu har det ju gått flera månader sedan detta hände, och som jag skrev hade jag försökt träffa andra men det blev aldrig något mer.

  Att få reda på att mitt ex träffade någon annan var nog det jag behövde höra för att kunna gå vidare. En av de som jag tidigare under sensommaren träffat och som ”det aldrig skulle kunna bli något mer med för jag tänker på mitt ex” har faktiskt blivit min ”nya” kärlek som jag älskar över allt annat. Men på ett helt annat sätt än exet. Så allt har löst sig till slut. Men ens första kärlek kommer nog alltid finnas där, oavsett om man vill det eller inte. Men jag har lyckats gå vidare så det går, och man kan älska igen 🙂

 27. Hej =)

  Vad kul att höra någon som vänder tillbaka efter ”ha kommit på fötterna igen”.

  Ja just det att föreställa sig den man tycker om tillsammans med någon annan.. Dela stunder med någon annan.. Ha sex med någin annan, Brukar vara den sista droppen för hoppet.

  Men i vissa fall så kan det vara tvärtom, Att det är då som först man inser en massa och nästan blir desperat istället.

  Aaah du började tycka om en kille som du hade satt i ”The friendzone”? Så kul =)

  Skönt att höra att allt löste sig för dig.

 28. Fick en ”feel good” känsla av den här guiden. Det är så mycket insikt i den som jag tror funkar perfekt på 15-40 åringar och kanske andra. Det är det här spelet som de flesta spelar. Alla vill nyttomaximera sin kärlekspotential, troligen därför jag blev så knäckt när exet gjorde slut för ca 5 veckor sedan. Jag hade kämpat så för att hitta henne och behålla henne. Sett rätt många klipp på Youtube bl a med Ralph Smart om att vara sin bästa version. Det var väldigt nyttigt av mig att här få det bekräftat att det är inte lönt att ta kontakt så länge jag inte mår bättre. Hon bor långt bort och som det ser ut nu kommer jag flytta ännu längre bort. Råkar flytta till en av hennes favoritstäder, min gamla stad. Frågan är om jag någonsin ska kontakta henne. Känns som att hon var så pissed på mitt gnällande att det ligger på mycket minus. Hon hatade säkert mitt kompromissande för det var ”her way or the highway”. Kan det vara så att ju mer minus det är ju längre bör man vänta? Min mammas första kille försvann i 30 år och dök sedan av en slump upp. Och de är oskiljbara oavsett hur mycket de nu bråkar. Kanske bäst för mig att vänta? Vänta så pass att hon hinner avverka en till pojkvän? Eller hittar jag mig själv och någon helt ny unik tjej som inte påminner om mitt ex?

 29. Hej,
  Kul att höra =)
  Ja kärleken har ingen ålder =)
  Precis som du berättar om din mamma och hennes kille.. ”Kärlek rostar aldrig” bla bla bla..
  MEN! Livet är kort.. Och vad som helst kan hända i morgon.. Och det är en väldigt klen tröst att du ska få leva med din kärlek om 30 ÅR!!
  Men vill ju dela sina bästa år, singa unga, pigga, friska år med sin kärlek, Skaffa familj ihop osv osv.
  Menja.. Som du själv säger.. Idag vill alla få ut så mycket som möjligt utav allt och helst genom att göra så lite som möjligt.

  Vad är det som gör att du inte hör av dig till henne i dagsläget?
  Vad är det hon är irriterad på?
  När talades ni vid utan att bråka senast?

  Överlag så tycker jag att man aldrig ska slösa tid.. Det är det mest dyrbara vi har.

 30. Jag vill inte få henne att må ännu sämre. Jag vill att hon själv inser att det var rätt små saker vi bråkade om. Jag tyckte det inte var bråk, men det tyckte hon. Det är inte bara hon som valt bort mig, känns som att hon får stöd av andra i det här beslutet. Hon är irriterad på att jag inte är lika spontan som henne. Att jag planerar mera än vad hon gör. Att jag kan neka till krogbesök för att jag ska resa dagen efter etc. Och så har hon omedvetet gjort illa mig när vi sovit i samma säng. Hon har drömt mardrömmar, det har hon alltid gjort. Men egentligen är det helt vanliga drömmar. Hon vill göra slut för att inte göra illa mig mera. Jag tyckte det här var saker vi kunde lösa, men hon var då så less på mig att hon ville ha bort mig från henne liv. Senaste kontakten var ett SMS för ca 20 dagar sedan. Jag ville tacka henne för att hon hjälpte mig skicka en stor lådat. Ja jag håller med om att slösa tid är onödigt. Hon är dock inte onödig, hon är det vackraste i mina ögon. Och hon sa att ingen annan har tyckt så om henne och att det kommer hon att sakna.

 31. Men det är just det som blir moment 22.. Du vill få henne att må bättre.. Du är helt säker på att du kan få henne att må bättre.. men just nu vill hon inte alls veta av dig kanske och bara tycker att du är jobbig.. Ett sjukt frustrerande moment 22.

  Vilka andra? Hennes vänner? En tjej får alltid stöd av sina vänner oavsett om det är om hon vill ha dig eller inte vill ha dig.. och är hennes vänner singlar så kan du räkna med att de tycker hon också ska vara singel.

  Ja det låter som om att du är mogen och vettig och hon föredrar att gå på krogen.

  Och hon letar anledningar till att inte sova med dig..
  Snygg må hon vara men är hon bra förövrigt?

 32. Jag tror att jag grävt för mycket i hennes känsloliv. Och det har hänt saker som fått henne att påminnas om sina ex. Jag märkte att det var väldigt känsloladdat.

  Det var mest hennes släkt och familj som stöttat henne i själva beslutet. Men givetvis fanns det några vänner som fortfarande var singel och det lockade henne extremt mycket. Kändes som hon ville äta kakan och behålla den. Möjligt att hon gillade få uppmärksamheten. Kanske därför kläder, smink och hår var väldigt viktigt.

  Jag kunde gå på krogen, men kanske inte utan rena kläder och möjlighet till sömn :). Så spontant kändes inte okej för mig.

  Hon ville faktiskt att jag skulle dela säng sista natten då vi redan gjort slut. Hon ville ha den tryggheten. Men det sa jag nej till, jag ville ha lite respekt kvar.

  Jag tänkte faktiskt på vad du skrev om att slösa bort tid. Så jag skrev ett vänligt SMS till henne om en film vi hade tänkt se, men inget svar så jag antar att hon förtränger mig eller blockerat mig i telefonen. Men det kändes ändå som bra, nu har jag löpt linan ut och kan äntligen släppa och gå vidare då jag inte kan göra mera.

 33. Precis gjort slut, skulle behöva lite snabba råd
  Hejsan!
  Jag läste din ”få tillbaka ditt ex” tråd och förstår precis vad som
  behövs för att mitt ex ska kunna få känslor för mig igen. Jag tillägna
  inte så mycket tid med henne de senaste 2 månaderna (vi bodde med mina
  föräldrar vilket också tog hårt) och när hon var iväg på 2 veckor
  semester med sina kompisar så insåg hon att hon inte vill vara med mig
  längre så när hon kom hem så sa hon det. Eller inte direkt att hon vill
  göra slut men vi pratade om det och jag förstod att det var det hon
  menade och att hon ville flytta hem. Vi bodde i Södra Halland med mina
  föräldrar och hennes vänner och familj bor i Örebro så för att vara med
  mig så var det som att flytta ifrån hela sitt liv i Örebro vänner familj
  osv, sen jobbade hon här nere också. Vi bodde tsm i Göteborg i ett
  halvår men jag mådde inte bra i Gbg, inga vänner där osv så jag ville
  att vi skulle flytta hem igen över sommaren då jag ska börja plugga till
  hösten och hon pluggar redan i Gbg. Vi var inte arga på varandra och
  hon älskar fortfarande mig men inte på ”rätt sätt” vilket jag som kille
  inte riktigt kan förstå vad hon menar. Dock förstår jag att det vi hade
  de senaste 2 månaderna inte var något förhållande att kämpa för och det
  har jag sagt till henne klart och tydligt och det var mycket pga att jag
  satt vid datorn och hon fick sitta och kolla på tv med mina föräldrar
  eller ligga och titta på serier ensam. Detta vet jag nu men då så såg
  jag inte det, jag var så blind och det är bara svart när jag tittar
  tillbaka på den perioden och jag kan inte ens komma ihåg någonting
  vilket gör mig så arg på mig själv… Förlåt om det blir ett långt
  meddelande men ville ge dig lite bakgrund i vårt förhållande för att du
  ska kunna bilda dig en uppfattning. Det jag vill komma till är att vi
  lämnade varandra med en kram, och hon ville inte sluta krama mig och jag
  ville inte sluta krama henne, jag såg på henne att hon skulle tycka det
  var skönt att få åka hem till vänner och familj och att hon inte mådde
  bra här nere. (detta har jag ju såklart insett försent…) Jag har varit
  ledsen den senaste veckan då hon fortfarande bodde med mig och det såg
  hon. Så jag sa till henne när hon skulle åka att jag kommer att må bra
  igen, jag är ledsen nu men jag kommer gå vidare och att hon inte ska tro
  att jag är ledsen över vad hon gör mot mig utan att jag är ledsen att
  hon ska lämna för jag kommer sakna henne. Jag sa även att bara för att
  jag kommer må bra och vara lycklig betyder inte det att jag inte vill
  prova med henne igen. Och hon hoppas att hon kan få känslor för mig
  igen, vilket hon inte säger direkt rakt ut (en gång försa hon sig lite
  men) för hon vill inte att jag ska få några förhoppningar eller förvänta
  mig något, underbar tjej, I know… Jag sa även att jag kommer skriva
  ett meddelande till henne efter hon har åkt för att jag är dålig på att
  uttrycka mig och får inte riktigt fram det jag menar på ett bra sätt…
  Jag skulle vilja bifoga det jag skrivit och se om du tycker att jag ska
  ändra på något, jag vill helt enkelt bara ha ett 2nd eye och ett
  perspektiv på det hela som jag just nu inte kan förmå mig själv att
  skapa, svårt att se någonting bra just nu. Jag har varit igenom detta en
  gång innan för 5 år sedan så jag vet att det inte är livet slut men det
  känns annorlunda denna gången, då kändes det tungt men att det ändå var
  rätt. Nu känns det bara så att jag slängt iväg det jag älskade mest med
  livet. Här är det jag skrivit (J och R) är min bror och hans
  fru som träffades när dom var 15-16 och är idag 30 och gifta Ska även
  tillägga att jag är 24 och hon 21 (92a och 95a)
  ————————————————————————————-
  Hej… Jag vill att vi ska vara lyckliga båda två mer än något annat,
  och just nu så är detta som vi gör det absolut bästa valet. Och jag vill
  att du ska veta att jag inte är arg eller ledsen på dig, jag är bara
  ledsen för att jag fortfarande älskar dig jätte mycket, så mycket mer än
  jag någonsin trott… Jag pratade med Mamma om det och J och
  Rgjorde också slut en period, jag säger inte att vi ska bli tsm
  igen eller lägger någon som helst press på dig gällande detta. Jag vill
  bara försöka på något sätt att få dig att ”våga” känna känslor för mig
  igen. Snälla förknippa inte mig med att må dåligt för det är många
  faktorer som har fått dig att må dåligt den senaste 2 månaderna. Jag vet
  att jag inte var någon bra pojkvänn, inte ens nära, och jag vill att du
  ska veta att jag vet vad som hände och varför och det är något som jag
  aldrig kommer göra igen. Förhoppningsvis får jag möjlighet att visa det
  med dig men annars i framtida förhållanden… Jag tror fortfarande på
  att vi kan hitta tillbaka till varandra och det ända jag ber av dig är
  att inte helt utesluta det. Om du känner något för mig eller saknar mig
  så snälla skriv eller ring mig. Du, allt och alla runt omkring dig är
  helt underbara, jag kommer sakna dig massor Jag kommer inte skriva till
  dig de kommande veckorna för om du ska kunna känna nått för mig så kan
  jag inte skriva till dig hela tiden, även om jag inte vill något annat
  än att ringa varenda dag… Jag kommer att kunna gå vidare och må bra
  det är ingen fara, men det betyder inte att jag inte vilja prova med dig
  igen… Jag kommer bjuda ut dig på en mysig date när vi båda har börjat
  plugga igen och då kommer vi båda känna vad som är rätt. Kram —— <3
  —————————————————————————————-
  Jag funderar även på att skriva till hennes syster och förklara hur det
  ligger till då jag vill att hon ska förstå att jag vet vad jag har
  gjort och varför det blev såhär och att jag vill ändra på det då jag
  fortfarande älskar henne, så att mitt ex har någon runt sig som kanske
  också kan se att det finns möjlighet för fortsättning. Allting gick
  väldigt snabbt när vi blev tsm, på nästan en månad så hade hon flyttat
  ner till mig och sen har vi bott tsm sen dess. vi var tsm i 1.5 år. Jag
  tror och hoppas att det hon behöver är tid ifrån mig för att känna efter
  och reflektera på vårt förhållande. Jag är jätte jätte tacksam om du
  tar dig tid av ditt liv för att försöka hjälpa mig med detta och jag
  känner att jag mår mycket bättre av att prata om det med någon som har
  erfarenhet av det och som inte har några fördomar. Tack som fan
  Sir_Pierre Mvh P, en kille på 24 år som verkligen vill göra vad som
  krävs för att få tillbaka sitt ex!

 34. Hej P

  Det känns som jag borde göra en ”Hur du kommer över ditt ex” guide också.
  För även om du precis som många andra killar bara vill väl, bara vill ge kärlek, Så är steg 1 att sluta vara besatt och beroende..
  Så först när du kommer över ditt ex, Och klarar av att ge henne lite egentid då hon inte bara tycker att allt du gör och skriver är jobbigt och störigt, DÅ kan man börja jobba på att bli ihop igen, För jag tror att ni två är i det stadiet nu där varenda en sak du försöker för att ni ska bli ihop, för att hon ska må bra, Så tycker hon bara att du är jobbig och vill ta mer och mer avstånd ifrån dig.

  Din historia låter tyvärr som en klassiker..
  Jag håller hårt fast vid att om man är tillsammans och den ena partnern åker iväg på semester med sina vänner så kommer saker och ting inte vara detsamma när han/hon är hemma igen.
  Jag har hört just detta så så många gånger genom mina år.

  I det stora hela så har hon tyckt att det var jobbigt att bo hemma hos dina föräldrar, Hon sticker på semester.. Känner sig fri, Kan göra vad hon vill, Har festat och haft sig med sina vänner, Då vill hon ju givetvis inte gå tillbaka till en sits där hon känner sig ”icke fri och egen”.

  Det är säkert som hon själv säger att hon tycker om dig, Men inte på ett sådant sätt att hon vill bo med dig eller orkar bo med dig hemma hos dina föräldrar.
  Hon vill ta ett steg tillbaka och känna sig lite friare igen, Tillbaka på dejtingstadiet kanske, Men fortfarande med dig.
  Jag tycker att man aldrig kan BACKA i ett förhållande… Det blir aldrig aldrig bra..
  Ett förhållande bör bara gå framåt eller vara stilla.

  Du mådde inte bra i Göteborg för att du inte hade vänner där, Och hon mådde inte bra hemma hos dina föräldrar för att hon kände inte att det var hennes hem.

  Så utan tvekan det hon vill ha nu är egentid.. Känna sig fri.. bo hemma hos sina egna föräldrar eller ensam..inte känna sig instängd, Och sitsen du förklarar där du sitter vid datorn och hon ligger ensam och kollar på serier känner jag igen allt för mycket.. Det där tycker ingen tjej är OK.

  Vad du ska göra nu är att låta henne vara, Absolut inte blanda in andra människor, Inga din familj inte hennes familj.

  Det du ska försöka nu är att få henne att ge dig en chans att ”börja dejta” igen, Det låter jättetråkigt, Men där är din ingång.. Uppvakta henne.. Ge henne glada och spännande stunder..
  Det låter töntigt men det är just det hon vill ha nu.
  För får hon inte sin ”egentid” nu så kommer hon att flippa ut senare bara.. Då har ni kanske t.o.m hunnit skaffa hus och barn, Du vill INTE att hon lämnar dig då.. bättre nu isåfall.

  Jag förstår att du är desperat och vill göra allt, Allt för att hon ska må bra tillsammans med dig…. Men hon behöver först och främst må bra på egen hand, Du med.. SEN kan ni må bra ihop.

  Läs gärna mina andra tips som jag har svarat andra.. För även om alla människor är olika så är våra kärleksproblem dem samma tycker jag.

  För så som du gör nu är bara en klar väg till att hon ska tycka att varenda ett ord eller gest ifrån dig är jobbig.. Och att du till sist kommer att bli blockad..
  DET är RIKTIGT frustrerande jobbigt! Och jag vet inte om något sådant någonsin går att ta sig ur.

  Det är inte svaret du vill höra, Men visa din tjej / ditt ex detta svaret så ska du se att hon kommer att hålla med.

 35. Hej, tack för ditt svar!

  Jag är fullt medveten om allt som du säger och jag har valt att inte skriva något till henne. Hon kanske kommer ner i början på v30, alltså om en vecka. Och ska jobba sin sista arbetsvecka här nere och då har jag planerat att bo någon annanstans och mina föräldrar är på semester. Alltså hon får bo här själv, hon får låna pappas bil och så ska jag bara hämta/lämna henne på tåget.

  Lägenheten har vi ju möblerat tsm så vi ska träffas och räkna ut allt det finansiella om ca 1.5 månader kanske eller nått sånt när båda har kommit tillbaka till vardagen, hon studerar vidare och jag börjar studera. Så jag funderar på att inte ha någon kontakt med henne mer än nästa vecka då hon ska jobba.

  Jag vill ändå på nått sätt när vi träffas v30 att ”förslå” fast inte direkt rakt ut utan mer förklara för henne att jag vill börja dejta henne igen. Inget ”Nu är vi tsm igen” eller något direkt ”Ja vi provar igen”. Inget sånt, bara vanligt dejtande, ut och äta middag träffas och umgås och göra saker tsm. Det behöver inte vara att jag ska sova över eller liknande heller utan bara en helt vanlig dejt.

  Jag undrar om du tycker att jag ska vänta med detta också till när vi träffas med lägenheten om ca 1.5 månader att ta upp det eller om det är okej att ta upp v30?

  Eller om jag inte ska ta upp det alls… Men känns som att något måste jag ju nämna, någon gång för att det ska finnas en chans, om det är om 2 veckor eller 2 månader vet jag inte.

  Sen har jag börjat känna att det med lägenheten kanske inte är så bra ide att vänta med så länge… Jag går här hemma och hoppas och hoppas att hon den dagen ska vilja dejta mig igen. Och det kanske hindrar min förmåga att släppa henne

  Jag kommer inte prata med henne om något annat än den logistik som behöver ordnas för att hon ska kunna jobba klart den veckan som hennes jobb behöver henne.

  Sorry om denna texten inte har en röd tråd över huvud taget men som sagt, svårt att uttrycka precis vad jag menar… ^^

  Tack på förhand!

  Mvh
  P

 36. Mahmood :

  Tjena! Läst din blogg nu, angående ex osv. Känns klockrent och har alltid tänkt på själva spelet. Känns tråkigt att man ska behöva spela eller hålla någons intresse i schack så att säga.. 🙁 Det ska inte behöva vara så komplicerat. Jag är en kille 23 år. Vart tillsammans med min flickvän i 2,5 år. De tog slut nu för en vecka sen på riktigt kan man säga. Vi hade varit på en rätt så mysig london resa.. innan Vi kom hem o hon släppte bomben. Detta är inte första gången. Hon är världens underbaraste tjej stundtals. Men ändå väldigt instabil. Hon är av och på hela tiden. Tror egentligen inte att hon älskar mig heller. Men det är svårt att säga. För hon har gång på gång visat det. Men när det kommer till kritan är hon av och på. Hon säger till och med att hon inte älskar mig längre. Och har försökt ta det på ordet. Men de blir svårt när hon velar så mycket. Innerst inne vet jag att det är bäst att gå vidare. Men vill inte förlora henne som en vän ens. För jag tycker om henne så otroligt mycket, och hon är rätt så ensam. Men hon trivs ju typ ensam. Det finns jätte mycket att skriva verkligen. Sen dag ett har vi gått igenom alla möjliga helveten kan jag lova dig. Det är så komplext så det fattas bara ett barn i ekvationen för att de skulle va värre. Jag skulle gärna vilja dela med mig av hela historien. Om du har tid så att säga. Tack!

 37. Hej Mahmood

  Jag förstår att det är en jobbig dig.. väldigt jobbiga dygn..Men ett par veckor är faktiskt ingenting.
  Men precis som du säger så ska man inte behöva kämpa för att hålla ett förhållande kvar.
  Om inte hon tycker om dig och vill vara med dig lika mycket som du tycker om henne och vill vara med henne. speciellt efter 2.5 år! Så är det inte värt det.

  Problemet är idag att de flesta tjejer verkar vara väldigt ”av och på”.. Eller rent ut sagt instabila som fan, och det är många som är självutnämnda bipolära och andra psyksjukdomar.
  Allt handlar om att de vill ha action, spänning och hollywoodkärlek HELA TIDEN varje dag, annars så tröttnar de snabbt som fan.

  Så.. du får kämpa.. hon är instabil.. ni har redan ”gått igenom ett helvete”.
  Jag tror rätt så säkert att du kan hitta en mer tacksam tjej än henne.

 38. Mahmood :

  Hej!

  Jag såg svaret nu! Tack, vet inte riktigt va jag ska säga. Mer än att jag måste gå vidare.

  Känns ba tungt. Känns så orättvist av henne. Att vi inte ens kunde vara vänner känns trist då vi ändå kommer bra överrens. Ska tilläggas att detta hänt tidigare, att hon ballat ur.

  Men någonstans tror jag det är sista gången. Hon har mig kvar på alla sociala medier och så.

  Kan inte hålla med dig mera Pierre. En sista fråga. Jag hade tänkt att vänta till kanske julen om hon inte hör av sig. Tror du det går att höra av sig då? Och vad skulle man kunna skriva isf? Jag vill ba få kontakt med henne igen. Inte direkt bli tillsammans direkt och så.

  Vill bara få kontakt för att kunna visa sen att jag tar tag i mitt liv och det som du skriver på bloggen. Det är nämligen en väldigt stor faktor och högst Aktuellt för mig.

  Mahmood

 39. Ja du har helt rätt..
  Så med den inställningen så har du snart kommit över henne och har mer självrespekt för dig själv.

  Det där med att vara vänner funkar aldrig.. speciellt inte direkt efter ett förhållande.
  Kanske några år senare.

  Ja kan du hålla dig till Jul så är det helt rätt att höra av dig.
  Enkelt och neutralt. bara önska henne God Jul mer eller mindre.
  ”Hoppas att du har det bra” osv osv.

 40. E A :

  Hej hej! Är en kille på 22 år som för 4 veckor sedan blivit dumpad av mitt livs kärlek efter att vi varit tillsammans i nästan 6 år. Är sjukt deprimerad och vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Kan börja med att säga att jag är rätt slarvig av mej och rätt så lat. Vi bodde ihop i drygt 2 år och under dessa 2 år hade vi många samtal om att jag måste bli bättre på att hjälpa till hemma och ta tag i saker i hemmet utan att hon ber mej. Under tiden vi bodde ihop så märkte jag att vårat sexliv blev allt sämre och sämre. Inte sämre som i att det blev dåligt utan att det blev längre och längre mellan gångerna. Hon ville inte lika ofta längre helt enkelt. Jag tog upp det på ett bra sätt och försökte fråga varför men fick bara till svar att hon inte ville lika ofta längre. Några månader innan hon dumpade mej så började hon på ett nytt jobb inom resturang. Fick nya vänner osv osv. Det va i samma veva som allt blev så mycket sämre utan att jag märkte någonting men nu när man ser tillbaka så förstår man. Hon började gå ut väldigt ofta, ibland flera gånger i veckan. Ibland sov hon på efterfester utan att säga någonting till mej så jag fick ringa kl 8 på morgonen i förtvivlan då jag inte visste vart hon va. Jobbade hon inte så åkte hon till jobbet bara för att va med sina nya arbetskollegor, gick på stan innan jobbet. Hon mer eller mindre sket i mej och att jag satt hemma och väntade på att hämta upp henne. Kan tillägga att jag hämtade och skjutsade henne till och från jobbet/krogen så ofta jag hade möjlighet. Jag försökte med allt för att få hennes uppmärksamhet. Kramas, stryka henne på ryggen, pussa henne i nacken osv. Men ingenting verkade funka. Så en dag så tog jag upp att jag gett henne mycket uppmärksamhet men inte fått någon respons och sa att vi måste jobba på de för att vårat förhållande skulle hålla. Blev inte så bra stämning efter de men trodde att de skulle bli bättre mellan oss eftersom vi nu pratat om det. Åkte till Turkiet med 2 polare en vecka, några dagar efter samtalet. När jag kommer hem säger hon att hon vill göra slut och va själv och att hon inte känner samma sak längre. Hon sa även att hon är less på att ta hand om två personer i hemmet hela tiden och att hon bara vill ta hand om sej själv ett tag. Vad ska jag göra? Allt jag vill är att vi ska bli tillsammans igen. Funderar varje dag om de va de där sista samtalet som gjorde att de tog slut och hade jag vetat att de skulle bli så här hade jag aldrig sagt något:'( Har provat allt från säga att jag gör vad som helst och ge mej en andra chans så ska jag visa att jag verkligen kan ändra på mej, till att köpa blommor och choklad. Det enda jag inte provat men som jag börjat med nu är att inte skriva och inte ringa. Kanske detta är de enda sättet för att hon ska börja sakna mej igen. Vad tror du?

 41. Hej E A

  Ja helt enkelt så sa hon till dig om vad hon inte trivdes med, och tydligen så fick du många chanser att bättra dig.
  Och det där med att sexet blev ”sämre” eller mer och mer sällan är ju helt enkelt för att hon redan då var trött på dig.
  Jag kan gissa att hon kände att du inte brydde dig tillräckligt eftersom du inte lyssnade på vad hon ville ha utav dig, din hjälp, ditt engagerande.

  Ja det där med nytt jobb och nya vänner är verkligen döden för ett dåligt förhållande.
  Då berättade hon garanterat för sina nya vänner om hur du var, hur ert förhållande fungerade, vad hon var missnöjd med, och de fick henne att förstå att hon var ”värd bättre”.
  Det är klassiskt.
  Och det där med att festa mycket och att sova kvar på efterfester!!! där såg hon sig redan som singel kan jag säga dig, för har man kärlek eller respekt till sin pojkvän så gör man absolut inte sådant.
  Jag gissar på att ni bodde ihop, hade ni inte gjort det så hade hon säkert gjort slut tidigare, eller så kunde hon inte ta det steget och levde som en singel tjej i väntan på att du skulle göra slut.

  Tråkigt att säga, men det där med skjuts, kramas osv, det tar tjejer för givet många gånger, de tycker på fullaste allvar att de hade klarat sig minst lika bra med att ta buss osv, så du är knappt värd ett tack, och som sagt, där var det redan försent för dig för att visa att du brydde dig om henne, i hennes huvud så var hon mer eller mindre redan singel där.

  När du då var iväg så var det lättare för henne att göra slut utan konfrontera dig, och precis som hon säger är igen så var hon trött på att ta hand om dig.

  Det enda du kan göra nu är att visa att du kan ta hand om dig själv och ditt hem utan henne,
  Börja träna, klä dig snyggare, se fräshare ut, se till att ha det rent och städat hemma alltid.
  Bli den killen hon ville ha innan och sen lite till.

  Blommor, choklad, presenter, ord via text eller samtal betyder ingenting när du har haft två ÅR på dig att ändra dig, när hon till och med var ärlig och rak angående vad hon inte trivdes med.

  Ledsen om du tycker att jag är hård, jag är bara ärlig.

  Inte ringa och inte skriva verkar inte fungera i längden, har hon inte hört av sig på en vecka efter det har varit tyst ifrån dig, så bryr hon sig inte.
  Så det enda du kan göra är att bättra dig till 110%.

  Och låt henne få veta detta genom att lägga upp bilder på facebook/instagram eller vart du nu har henne.

  Träna, klä dig snyggare, se vårdad ut, ha det rent och städat i både hem och bil.

 42. Det här är precis vad jag behövde
  Jag fick så många bra grejor att tänka på min tjej lämnade mig för en månad sen och det här du skrev att göra för och nackdelar hjälper mig otroligt
  Tack tusen tack

Kommentera