Dagens Notiser

* Jag saknar ”skoltiden”..
Eller rättare sagt.. Tonåren.. Vännerna man hade då.

Sommarloven.. Problemet då var att man hade för MÅNGA kompisar och inte han umgås med alla..
Man hade ALLTID vänner överallt.. Vart man än gick..
Och man hade så trevligt ihop att man knappt ville hem och sova om nätterna… Sen direkt upp tidigt.. Upp på cykeln och sen träffa vänner igen..

Och tjejkompisar fanns det alltid MASSOR utav..

Somrarna var bättre då… Livet var bättre..

Ingen Facebook… Inga förhållanden… Inga SMS… Telefon, Lunarstorm på sin höjd.. Och man ringde på dörren helt enkelt.

* Jag drömde om min högstadieklass i natt/ i morse..

* Jag har slösat bort hela min ungdom

(Visited 8 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nagg

Inte är det väl för sent att återskapa lite av det där? I alla fall väl valda delar. Det finns två tankar om ”kvalitetsliv” som jag har fått rätt befästa igenom åren.

Den första är kvalitet framför kvantitet. Alltså, istället för att ha sjuttioelva ytliga bekantskaper som man bara för det jag anser är meningslösheter med, så tror jag starkt på att ha en liten kärna av nära vänner som man värdesätter på riktigt. Alltså människor man trivs att umgås med, som man har ett socialt och intellektuellt utbyte utav, och som man inte hamnar i meningslösa konflikter med frekvent. Jag tror inte på ”det enorma vänskapshavet”, jag tror på den porlande vänskapsån.
Sedan steget att företa sig saker med dessa goda människor, dessa vänner. Att försöka komma sig för att hitta på saker som är berikande. Och där varierar ju människor. Spela beachvolley, hänga på stranden, paddla kanot, inte vet jag vad människor gillar att göra. I vår ålder finns det kanske barn i vissa lägen, men det ska inte vara ett hinder som jag ser det. Att ta med sig barnen, packa en väska med lite käk och dra till ett bad eller liknande ska vara lika naturligt som att ta en dusch.

Det andra stora hindret för den moderna människan är all materialistisk och meningslös skit som uppehåller dem. Sociala medier, ytliga meningslösheter (som man inte kommer att värdesätta då man ligger på sin dödsbädd…), meningslösa tv-serier och annan skit som tar upp ens tid. Jag tror starkt på att ju mer distraktioner och illusioner man har i sitt liv, ju värre blir det inombords.

Kontentan av allt är att fokusera på riktiga värden, inte på sociala konstruktioner som bara är distraktioner skapade för att generera duktiga konsumerande icke-tänkande hjon som traskar på sitt liv i ekorrhjulet. För inte fan kommer vi då vi ligger för döden ligga och glädjas åt och minnas fjärde säsongen av Vampire Diaries, eller den där klänningen jag köpte då jag var 24, eller dylikt. Det är snarare sådant förgängligt meningslöst skit vi kommer att ångra att vi slösade bort våra liv på tror jag.

Micke_J

+1 på det mesta ovan. Kul att någon lägger lite energi i vad som är stating the obvious… men ändå sägs för sällan. :-/

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x