31 comments on “Lyrica – Biverkningar.

 1. Det gör ont att läsa detta, man vill helst bara bläddra vidare och inte låtsas om det- för vad fan skall man säga…? 🙁

  Jag har haft med psykofarmaka och personer som går på det att göra. Man kan aldrig som normalt funtad människa förstå vilken vansinnig och oförklarlig "dipp" folk kan ha på det; från att vara en otroligt omtyckt och fantastiskt socialt begåvad människa till raka motsatsen.

  Skulle kunna skriva av mig om hur tufft det dessutom är för en anhörig att "stötta" någon i dessa "emotionella berg-och-dalbanor"; men vi är ändå bara på ruta minus ett av flera för DIN del med alla fysiska besvär/biverkningar etc som ingen kan relatera till för fem öre ifall de inte haft dom själva…

  Damn man, vet inte vad jag ska säga mer än att det är stort av dig att ge denna utlämnande *disclaimer*- och att jag hoppas fler som jag försöker stötta dig utan att det ska bli något "charity/compassion" case av det.

  Vi kör hårt och försöker ha så roligt det går under sommaren. Är väl det vettigaste jag kan bidra med. Stay strong!

  /MJ

 2. Har du vägarna förbi så hör av dig och jag hoppas det vänder för dig som min whiplash skada som jag fick i malmö gjort.

 3. Brorsan blev tvungen att käka det där skiten och han blev som förbytt, fy fan vad läskigt, både för honom och alla vi i hans omgivning.
  Han håller på och trappar ner nu för att ev. helt kunna sluta senare.

  Bara att kämpa på och hoppas allt löser sig på bästa sätt för dig mannen!!

 4. Hur är han nu medans han försöker trappa ner då? Vad ger det för biverkningar? Vad du har märkt eller som han sagt själv alltså.. Det är ju kanske inget man pratar om så som jag gjort nu.

 5. Vet inte hur starka dina var/är men han är nere på minsta styrkan nu, 50 mg eller nått sånt.
  Han har inte lidit nämnvärt av att trappa ner dosen sakta, vad jag kan få ut av det hela.
  Han har ju kvar alla biverkningarna som han kände av från början, bara att dom påverkar honom mindre nu, ju mindre dosen blir då såklart.

 6. Slutade med smärtstillande helt och efter ett tag så kunde jag röra mig utan ont och nu är det bara vid kraftig belastning som jag får jätte ont.

  Min "migrän"huvudvärk kommer jag aldrig att slippa enl läkaren, men nu har jag lugnat ner mitt liv till 0,5% av stress och tjafs och "måsten" så nu kan jag sova utan piller.

  Sedan ca 2 år har jag ibland tom glömt att jag har ont i ryggen och nacken men nu tror jag inte att min skada är så svår som din… rent fysisk!

 7. Helt underbart är det men som sagt vid kraft ansträngningar och vid lyft som min flytt, så kunde jag inte lyfta skit så jag hade en flyttfirma (mina sista sparade pengar) som fick lyfta möbler och lådor.

 8. Ja dom hävdar så mycket dom.
  Sen är det ju individuellt hur man reagerar på att göra så, men provar man inte får man ju aldrig veta 😉

 9. Shit det var fan ingen rolig läsning det här!
  Men håller tummarna för dig att det ska vända.
  Har själv en lättare wiplash men bara med nedsatt rörelseförmåga som resultat.
  Och har knappt nån värk alls för det mesta.
  Krya på dig nu och ta hand om dig så gott det går.

  Mvh Niklas.K

 10. Ja det är väl inte så "bara" det i heller. >Men så länge man slipper ha ont,, Så man kan fungera och sova normalt.

  Thanks

 11. Tja håller med dej om biverkningar har ätit lyrica i tre år ruskigt tufft har inte kunna sluta. Ligger nu på 450mg har varit uppe i 1050mg säger bara hoppas du kom i från det lycka till alla som käkar skiten.

 12. Fyfan vad tråkigt att höra.. Jo det tog väl iallafall minst 6 månader att kunna tänka normalt igen efter ha slutat tvärt…Men det jävliga är att nu har jag det så illa att jag har funderat dom senaste veckorna om jag inte ska ge Lyrica en chans igen..

 13. En som inte haft värk från helvetet, (som du uppenbarligen upplever/upplevt) kan aldrig förstå hur du efter denna redogörelse överhuvudtaget kan överväga att gå tillbaka till Lyrica.

  Det här beskriver väldigt bra hur in i helvetes desperata vi med smärta känner oss, man vet inte hur man ska orka leva vidare och suktar så efter att få vila från smärtan att man är beredd att göra praktiskt taget vad som helst.

  Jag har haft ryggvärk nu i snart 3 års tid och äter Citodon under värsta perioderna och allt skit som det för med sig i form av biverkningar och hade tänkt att föreslå Lyrica för min doktor vid nästa besök, då jag läst att det ska vara effektivt vid nervsmärta, men efter att ha tagit del av din redogörelse idag så kommer jag absolut inte ens prova Lyrica.

  Tack för varningen och jag undrar förstås hur det går för dig idag?

  Och jag kommer inte döma dig om det nu är så att du är tillbaka med Lyrica, långvarig smärta blir man galen av och då greppar man efter alla halmstrån som finns.

  /C

 14. Hej

  Nej tyvärr är jag inte bättre.. Blir bara sämre med tiden upplever jag.. Och trots att alla biverkningar ifrån Lyrican FORTFARANDE inte har släppt (om dom någonsin gör det).. Så överväger jag fortfarande ibland ändå att börja med dom igen.. Så illa är det. Istället så kör jag i mej en massa smärtstillande när det verkligen krisar och man har tappat hoppet om allt.. dvs ca en gång i veckan..

  Annars mina tips är att skaffa ett ryggbälte.. en värmekudde.. ta varma bad.. Paraflex och citodon kan funka tillfälligt..

  Och det du började med att skriva.. Jag bråkar dagligen med försäkringskassan som tror att jag bara ljuger.. Och sen så får man kommentarer här i bloggen där folk som uppenbarligen heller aldrig upplevt smärta tycker att jag ska börja ta tag j i mej själv, sluta gnälla och börja jobba… Då blir man ju jättetaggad…..

  Mvh Pierre

 15. Tråkigt att läsa att du inte blivit bättre, vad gäller Försäkringskassan så var jag 50% sjukskriven första 2 veckorna (för 3 år sedan), arbetar som egen företagare, hade inte varit sjukskriven på över 7 års tid, men likförbannat så ringde dom praktiskt taget dagligen och det slutade med att jag friskskrev mig och arbetar nu halvtid, utan ersättning från FK och det var otroligt skönt att bli av med Försäkringskassan då de gjorde hela proceduren så mycket värre.

  Jag kan som tur är livnära mig ganska gott på en 50%-tjänst då företaget går bra, så jag slipper pressas av den ekonomiska biten.

  Mitt liv består i onda ryggdagar och djävulska ryggdagar, äter numera aldrig Citodon i mer än en dag i rad, då abstinensen/biverkningarna/avtändningen efter flera dagars användande är så förbannat jobbiga.
  Försöker alltid ha minst 14 dagar mellan gångerna jag tar Citodon för att slippa alla nackdelar. (Vilket fungerar hyffsat bra för mig)

  Har hunnit prova på det mesta under dessa år, både vad gäller mediciner, specialister, flera läkare, sjukgymnastik, hemmaträning, kiropraktorer, naprapater, akupunktur mm. mm.

  Mitt bästa recept är dagliga långpromenader (minst en timme) och Naproxen morgon och kväll. (Tar Treo när det är extra jävligt och Citodon när det varit outhärdligt under flera dagar och jag inte orkar längre)

  Jag vet att man inte kan jämföra smärta med varandra, men vi som erfarit långvarig, outhärdlig smärta vet i alla fall vad den andra går igenom.

  Jag är dig otroligt tacksam att du skrev ut din erfarenhet om Lyrica, stort tack för det.

  Att man hela tiden fortsätter att söka efter förbättring, visar ju på att man inte gett upp, så jag önskar dig lycka till och hoppas du bättrar på dig succesivt.

  Det här är en långvarig fight som man går igenom väldigt ensam och med mycket tankar, men fortsätt alltid kämpa.

  Vänligen C

 16. Ja.. Och sen så hör man gång på gång om dom som latat sej till sjuk-pengar..

  Jag försöker också att vara utan smärtstillande så gått det går.. Har kört ”avgiftning” ett par gånger då det gått månader utan.. Mest för att tabletterna ska göra någon verkar igen nån gång i framtiden.
  Treo är helt OK mot min migrän faktiskt. Treo+2 Eeze och en citodon så klarar jag mej en liten stund.

  Ja oavsett VART man har ont.. Så är det hemskt att leva med smärta.. ALla har vi olika smärtgränser osv.. Men dom som bara tror att man gnäller i onödan.. Fyfan..
  FÖr något år sen så gick jag på smärtrehab.. Där det mer eller mindre gick ut på att JAG skulle förklara för andra att jag har ont… Vafan skulle det hjälpa?? Och nu vill dom skicka mej på det igen.

  Ja nu vet jag inte om du har kollat in resten av bloggen.. men detta är egentligen ingen personlig blogg.. Så det kändes verkligen väldigt avtäckande att skriva det inlägget..Men jag tyckte att det behövdes för andra..
  För att gång på gång så får jag höra folk som har blivit lovade guld och gröna skogar utav läkare ang Lyrica.. Och så är det verkligen inte.

  Tack för att du delade med dej din sida.

  Mvh Pierre

 17. Hej vännen! Jag blev helt rörd av ditt långa och innehållsrika inlägg! Inte tyck synd om , skrev du, men vad tusan: Här Du en vän i båten! Jag har också fått nästan alla biverkningar och har slutat tvärt idag! Lycka till med allt, och hoppas att Du fått en bättre medicin! Gillar folk som kan sätta ner foten ibland! Kram fr Maria, den, klumpiga och snubblande medsystern. Är ändå glad att jag lever och får se solen varje dag gå upp utanför mitt fönster!

 18. Hej Maria
  Tack för omtanken =)
  Jag testade några andra mediciner efter detta, Men tydligen så efter Lyrican så var jag mer mottaglig för bieffekter utav dom andra sen också.
  SÅ nu kör jag på smärtstillande vid behov i stället.. Vilket absolut inte är den rätta vägen.. Men.

  Lyrican gjorde lite nytta.. SOm du säkert också känt av.. Den tog edgen av det värsta liksom..
  Men pga alla vädligt jobbiga biverkningar.. Som hållt i sej LÄNGE.. Så var det inte värt det..

  Strongt av dej att du har slutat upp med Lyrica själv, Oavsett anledning..Och-. Håll ut.. Det tar månader innan kroppen är ”normal” igen.

  Och det är helt rätt.. Är man bara positiv så går det mesta vägen =)

 19. Update : Jag var hos läkaren igen.. Smärtan är.. Ja.. obeskrivlig..
  Och så råkade jag tyvärr nämna att jag är deprimerad.. Vilket jag tyvärr kan vara ibland..
  Så då direkt tände det till! Nu vill dom att jag ska äta något som heter Cymbalta.. I minst 6 månader..

  Det ska tydligen vara lyckopiller, Men som ska hjälpa mot smärta med..
  Inte glad för detta alls.

  http://www.fass.se/LIF/product;jsessionid=TsZhSwWpcQnshpHQ4dkL5bpf1MVLTrg7vffLMfT9Kn1yZhKmbFQp!1300227788?0&docType&specId&userType&nplId=20040607005095

 20. Usch, du vet mina erferenheter av folk som käkar lyckopiller… eller var vi tighta 2008? Oh well, hoppas man inte förlorar den riktige Pierre. :-/

 21. Jag är tyvärr inte bättre.. Och är bitvis så dålig att jag överväger att ge mej på Lyrica igen. Men som tur är så har har jag mitt inlägg som påminner mej om hur illa biverkningarna var.
  Biverkningarna vill jag nog säga att jag är fri från idag.

 22. Hej..läser ditt inlägg..känner igen mycket av det..håller på att själv trappa ner..det är ett rent helvete..funderar om man ska överleva detta..jag har GAD därför så fick jag Lyrica..är nu så rädd för alla mediciner efter detta..är nere på 50/2 pere dag har ätit75/3 per dag.har ont överallt.Musklerna kan inte slappna av ..mer än på kvällen då litegrann i alla fall..tar Imovane för att kunna sova sover då max 4 tim per natt..vaknar och är alldeles förastörd i kroppen. är så sjuk ikroppen så jag håller på att bli galen. är rädd för alla mediciner det är ett rent helvete..läkaren som gav mid Lyrica sa att det inte var beroende framkallande för han ville inte ge mig det..så han ska jag anmäla…hoppas du ser detta inlägg..hur har det gått för dig då har du slutat med Lyrica..kram

 23. Du kommer att ta dig igenom det, du vet ju VARFÖR du mår dåligt, det är kanske det viktigaste.
  Men ledsen att säga, det tar tid..
  Jag har flera gånger tänkt på att ge mig på Lyrica igen, i ren desperation för att jag har bara blivit sämre och sämre av mina skador, men nej, det är inte värt det.

  50×2 om dagen är bra tycker jag =) då är du på bra väg. jag åt nog 100 x 4 eller så.
  Be läkaren om paraflex, och sen tycker jag att Voltaren T (receptifritt) är bra mot muskelont. och sen ska man inte underskatta Panodil Zapp.

  Ja Imovane är värdelöst för mig.

  Ja jag är helt fri från Lyrica nu sedan länge. men har inte återhämtat mig helt ifrån vissa biverkningar (svettningar, deprimerande och extremt negativa tankar, ångestkänsla i bröstet) men det kan man skylla på annat också. det var bara att jag inte alls hade sånt innan Lyrica.

  Idag så tar jag en massa andra mediciner och bland annat cellgiftsbehandling, men det blir bara fortsatt sämre.

  Tack för ditt inlägg.
  Kram.

 24. Pinback: Dagens Notiser | Sir_Pierre's Godispåse

Kommentera